Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

3DS eShop mini-reviews

Het beste van de 3DS eShop op een rijtje!

Nintendo zet tegenwoordig hard in op digitaal. De eShop van de 3DS heeft plaats voor allerlei soorten games: indie-ontwikkelaars hebben er hun stek gevonden, oude tijden herleven kan met Virtual Console-games en Nintendo gebruikt het platform zelf ook om met kleinere games te experimenteren. Daarnaast vind je er ook volledige spellen op, zoals Pokémon X/Y en Professor Layton.

Maar hooe zie je door de bomen het bos nog met al die games? Met de 3DS eShop-special van Eurogamer Benelux natuurlijk. Hierin vind je wat zoal de moeite waard is, en waar je het beste ver van weg blijft. In dit overzicht vind je geen volledig diepgaande recensies, maar wel korte impressies en informatie over tal van eShop-games. Mini-reviews, dus. En de prijs staat er ook bij, wel zo handig!

Naargelang er meer games verschijnen wordt de lijst telkens verder geüpdatet. Zo blijf je voortaan op de hoogte van alle opmerkelijke eShop-releases.

Inhoudsopgave

NightSky, Splash or Crash
Castlevania, Pac-Man
Super Mario Land
The Legend of Zelda: Link's Awakening DX
Dark Void Zero
Ivy the Kiwi? Mini
A Little Bit Of... Dr. Mario
Super Mario Land 2: 6 Golden Coins
Soul of Darkness
Plants vs. Zombies
Kirby's Dream Land
Shantae: Risky's Revenge

Hoe werkt de eShop van de 3DS?

Je bereikt de eShop door in het 3DS opstartmenu op het icoontje met de oranje boodschappentas te drukken. Tijdens het spelen van een game kan je dit opstartmenu ook bereiken door op de Home-knop te duwen.

Voor het kopen en downloaden in de eShop van de 3DS is een Nintendo Network ID vereist. Sinds kort is deze te delen met je Nintendo Wii U-systeem. Je geldbalans wordt zo tussen de twee systemen gelinkt: gebruik je in de eShop van de Wii U een Nintendo Points-kaartje om 20 euro aan je tegoed toe te voegen, dan kun je met dat geld ook aankopen doen in de eShop van de Nintendo 3DS. Andersom geldt uiteraard hetzelfde.

Vanzelfsprekend dient je systeem verbonden te zijn met internet, maar het is ook de bedoeling dat je systeem up to date is. Als dat niet zo is, dan kun je altijd vanuit het instellingenmenu de laatste firmware update downloaden en installeren.

In de eShop kun je op twee manieren betalen, met een creditcard of via een code op een Nintendo Points-kaartje. In de Benelux is die tweede optie over het algemeen gemakkelijker. Je koopt het kaartje met het gewenste bedrag in de winkel en voert de code vervolgens in het eShop-menu in onder 'tegoed aanvullen'. Je kan ook tegoed kopen met PayPal. En dan ben je klaar om te downloaden.

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties