Skip to main content

3DS eShop krijgt stevige upgrade

Eindelijk demos en DLC voor 3DS-games!

Nintendo geeft de 3DS eShop een flinke upgrade in november. Vanaf dan zal de 3DS in staat zijn om DLC en demo's down te loaden, zelfs in sleepmode!

Dit maakte president van Nintendo Satoru Iwata bekend tijdens een persconferentie waarin hij onder andere ook de laatste financiële cijfers besprak.

Ook maakte hij bekend dat het in de loop der tijd de bedoeling is dat men Nintendo's eShop zal kunnen bezoeken via PC of smartphone, producten aankopen via die apparaten en de gegevens automatisch downloaden naar de 3DS, ook als die op dat moment in sleepmode zit.

Op die manier wil Iwata het gebrek aan Facebook- en Twitter-applicaties op de 3DS compenseren.

"De eShop heeft niet veel affiniteit met de sociale media die momenteel gebruikt worden als een manier om informatie te verspreiden," zei Iwata. "In andere woorden, zelfs al krijgt een game een fantastische review, de meerderheid van de gebruikers gaan het nooit weten als ze de eShop niet bezoeken via hun 3DS-console."

"Dit zouden we graag oplossen door de eShop ook toegankelijk te maken via PC's en smartphones."

Vanaf wanneer dit zal kunnen is nog niet bekend, momenteel is het nog toekomstmuziek. Tot het zover is zul je met de 3DS QR-code op schermen kunnen inscannen om zo rechtstreeks naar de game in de eShop te surfen. Die functionaliteit zal in de eShop-update die nu november verschijnt zitten.

Functies die de 3DS zal hebben vanaf de november update buiten demo's, DLC en het scannen van QR-codes zijn de mogelijkheid om 3D videos op te nemen, een nieuwe manier om elkaar berichten te sturen genaamd Nintendo Letter Box en nieuwe levels voor de Mii Plaza mini-games.

Read this next