Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

3DS de nieuwe GameCube?

Analisten zien de 3DS falen

De 3DS is nog maar net uit, maar bepaalde analisten zien de console al op een ramp voor Nintendo afstevenen. In een ruim artikel op VG247 worden enkele problemen aangehaald. Een eerste is het magere aanbod aan launchgames (waarvan jullie de reviews hier kunnen lezen), een tweede is de heel korte batterijduur (5 uur met alles ingeschakeld).

De auteur haalt ook de dalende sales aan van de 3DS. In Amerika werden er 500.000 stuks verkocht in het openingsweekend, maar de vraag zou al ineengestort zijn. Analisten verwachten dat er tegen 2014 'slechts' 70 milljoen stuks zullen verkocht zijn, terwijl de originele DS na 3 jaar aan 90 milljoen zat. Ook Britse sales zouden tegenvallen. De pers zou alvast niet helpen. Zo claimde The Sun dat er enorm veel 3DS'en werden teruggebracht naar de winkel. De Tabloids staan ook vol van de schadelijke effecten van 3D.

Wat brengt de toekomst van de 3DS dan? Dat staat nog helemaal open voor speculatie. Wat wij er hier bij Eurogamer van denken, krijg je binnenkort te zien in een artikel helemaal gewijd aan de toekomst van Nintendo's nieuwste.

De 3DS wordt uitgepakt

Getagged als

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties