Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

3DS bestrijdt piraterij met auto-updates

Ook connectie Wii/3DS mogelijk.

Begin mei liet Nintendo al weten dat ze de strijd tegen piraterij zouden gaan opvoeren eens de 3DS in de winkelrekken beschikbaar zou zijn. Vooral Nintendo's huidige handheld, de DS, heeft te kampen met een immense plaag aan zogenaamde R4-kaarten waarop illegaal gedownloade software geplaatst kan worden. Eind juli werden deze cartridges alvast in het Verenigd Koninkrijk verbannen, maar in het geval van de 3DS werkt Nintendo nu al lekker proactief.

Niemand minder dan Satoru Iwata gaf in een recent interview aan dat piraterij op de 3DS erg moeilijk zal worden doordat Nintendo plannen heeft om de firmware van de handheld om de zoveel tijd automatisch te verversen. "We geloven dat dit een haalbare maatregel is gezien de bruikbare ROM-opslagcapaciteit van de 3DS een stuk groter geworden is," aldus Iwata. Een ander voordeel dat verbonden is aan deze filosofie is dat Nintendo na de release van de 3DS in maart 2011 de machine nog kan voorzien van nieuwe functies.

Zo liet Iwata zich alvast uit over toekomstige communicatiemogelijkheden tussen de 3DS en de Wii. "Directe communicatie tussen de 3DS en een console in je huiskamer zal één van de dingen zijn die we in de toekomst gaan verkennen. Voorlopig kan ik echter nog niet te veel kwijt over deze functie, maar we zijn met het idee aan het spelen."

Tot slot wist Iwata nog te vertellen dat Nintendo de software van de 3DS via firmware niet enkel over het internet, maar ook aan de hand van spellen kan laten updaten. Hetzelfde systeem zien we momenteel ook bij de PSP.

Getagged als
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties