Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

3D TV's in elke huiskamer tegen 2013 volgens Ubi

Misschien een beetje te enthousiast, Ubisoft?

Murray Pannel, marketinghoofd bij Ubisoft U.K., heeft tegen onze grote broertjes van Eurogamer.net een gewaagde uitspraak gedaan. Hij voorspelde zomaar eventjes dat tegen het einde van 2013 er een 3D televisie in ieders woonkamer zal staan. Momenteel heeft Ubisoft slechts twee 3D games in de maak: Ghost Recon: Future Soldier en Shaun White Skateboarding, maar als het aan Pannel ligt komt daar binnenkort verandering in.

"We waren de eerste uitgever om een deftige 3D game te ontwikkelen met Avatar vorig jaar. Vooruit op z'n tijd op verschillende manieren omdat de technologie nog maar in z'n kinderschoenen stond en je nergens 3D TV's kon kopen. ...

De waarheid is dat ik denk dat het een technologie in opmars is. We kunnen het niet negeren. Het zal dit jaar langzaam starten. Maar zoals bij HDTV wil ik de mogelijkheid niet uitsluiten dat het binnen drie jaar in ieders woonkamer aanwezig zal zijn, en dat wij in een positie zullen zijn waarbij we heel wat inhoud hebben die er absoluut fantastisch kan uitzien in 3D. ...

Tegen de ongelovigen zou ik graag willen zeggen het verder in de gaten te blijven houden, want als er wereldwijde bedrijven zijn zoals Sony die 3D pushen zo hard als ze kunnen, en Sky, die 3D content toont op TV, dan geloof ik dat het een veel belangrijker onderdeel van consumentenelektronica zal worden dan veel mensen geloven."

Persoonlijk hebben wij hier onze twijfels over. Momenteel kosten 3D TV's nog stukken van mensen, velen zijn alles behalve enthousiast over de omslachtige (en eveneens kostelijke) brilletjes en dan is er nog het feit dat heel wat consumenten net een heleboel geld hebben geïnvesteerd in een gewone HDTV. Wat vinden jullie van deze uitspraak?

Over de auteur

Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties