Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

3D Realms bouwt aan de post-apocalyptische FPS Earth No More

Hopelijk is hij iets sneller klaar dan Duke Nukem Forever.

3D Realms, de studio die er na meer dan tien jaar in slaagde om Duke Nukem Forever uit te brengen, kondigde vandaag aan dat het aan een nieuwe game werkt. Als de crowdfunding een beetje vlot, tenminste. Die crowdfunding gebeurt niet via de site van Kickstarter, maar op de jongste concurrent van die dienst, Gambitious. Deze site focust zich volledig op de ontwikkeling van videogames in tegenstelling tot Kickstarter waar elk soort project toegelaten wordt.

Earth No More zal het spel van 3D Realms in kwestie heten. De officiële omschrijving luidt als volgt: "Mankind's relentless destruction of Earth awakens a biological response from deep within the planet's crust that threatens an environmental apocalypse." Klinkt als An inconvenient truth meets Fallout. Het spel wordt ontwikkeld door 3D Realms in samenwerking met een andere studio waarvan ze de naam nog niets willen prijsgeven. Het spel was origineel gepland voor release in 2009, maar door financiële problemen en herstructureringen binnen de studio werd het geschrapt.

Volgens de website van Radar Group zou Earth No More uitkomen voor PC, PS3 en Xbox 360. Deze info is waarschijnlijk correct, aangezien Scott Miller (de oprichter van 3D Realms) ook van dit bedrijf de baas is. Meer details over het spel komen later.

In de tussentijd kan je Gambitious afschuimen voor andere projecten, zoals Cosmic DJ (een rhytm game voor iOS), Tink (een action-adventure voor PC en consoles) of Stronghold Crusader 2 van Firefly Studios. In tegenstelling tot het Amerikaanse Kickstarter is Gambitious een Europees project en zal je je bijdrage(s) dus in euro's kunnen storten.

Getagged als

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties