Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

3D-fototentoonstelling in Brussel voorgesteld

Nintendo's 3DS mikt niet alleen op gamers.

Niet alleen gamers zijn enthousiast over de mogelijkheid om 3D te bekijken zonder brilletje, en dat werd voorbije dinsdag nog maar eens duidelijk. Op die dag onthulden zes bekende fotografen - Alain Breyer, Michiel Hendryckx, Johan Jacobs, Jimmy Kets, Marco Mertens en Henk Van Cauwenbergh - een opmerkelijke 3D-fototentoonstelling in kunstcentrum Wiels te Brussel.

De fotografen van dienst hebben 50 3D-foto's genomen met het fotoapparaat van de Nintendo 3DS, en hebben vervolgens exact dezelfde foto's opnieuw gemaakt, maar dan met een professioneel 2D-fototoestel. De enige richtlijn die de fotografen hadden meegekregen was dat hun foto's iets met diepte te maken moesten hebben, voor de rest waren ze volledig vrij om hun eigen stijl te hanteren.

De reacties waren gemengd onder de fotografen. Als voordeel werd onder andere opgenoemd dat het 3D-effect voor extra reliëf zorgt en de relatie tussen personage en object versterkt, negatief was dan weer het gebrek aan de mogelijkheid om met tegenlicht te fotograferen, om macrofoto's te trekken, om een overgang van scherpe voorgrond naar wazige achtergrond te maken en om 3D-foto's te Photoshoppen. Ook het feit dat je het 3D-effect enkel op de handheld kunt zien bleek niet echt in de smaak te vallen.

Hoe dan ook, Nintendo's opzet om z'n nieuwe handheld (die op 25 maart verschijnt) in de schijnwerpers te plaatsen bleek geslaagd. Onder andere Wendy Van Wanten en Hilde De Baerdemaeker waren afgezakt naar de voorstelling. De tentoonstelling wordt toegankelijk gesteld voor het grote publiek van 2 tot 15 april in de Tour & Taxis hallen.

Getagged als

Over de auteur

Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties