Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

3D-beelden op de DSi? Het kan!

Filmpje laat de technologie zien.

Er is heel wat te doen rond 3D tegenwoordig, en dat niet enkel in de filmzalen. Zo blijkt dat men in Japan wat aan het doen is rond Final Fantasy XIII in het 3D, en ontwikkelaar Ubisoft noemde de technologie al "de nieuwe stereo sound". Je zou denken dat je voor het weergeven van 3D-beelden een krachtige set-up nodig hebt, maar niets blijkt minder waar. Vandaag dook er op het internet namelijk een filmpje op waarin een 3D-game voor de DSi te zien is!

De game waarover we het hebben heet Rittai Kakushi e Attakoreda, wat in het Engels iets als 'Hidden 3D Image: There It Is' zou moeten zijn. Dit is een game die via het DSiWare kanaal in het land van de reizende zon verkrijgbaar is en 3D-beelden met behulp van de on-board camera kan simuleren. Akkoord, het is slechts semi-3D (de beelden bewegen enkel binnen de DS-schermen in drie dimensies) maar het ziet er alvast ongelofelijk stoer uit.

Het filmpje is via deze link te bekijken op YouTube. Wij vragen ons af of Nintendo zelf al plannen heeft voor de integratie van deze technologie in haar toekomstige DS-games. Wij kunnen al enkele interessante puzzels bedenken in een nieuwe Mario-game waarbij je de achtergrond moet manipuleren...

Getagged als

Reacties