Skip to main content

35 Fallout 4 tips die je moet proberen

Leer nog iets bij over de obscure aspecten van de Wasteland.

Fallout 4 is een game met oneindige mogelijkheden. Alleen is het jammer dat de game deze vrijheid niet altijd even duidelijk maakt. Daarom hebben we deze lijst met 35 Fallout 4 tips gemaakt.

We durven te wedden dat je nog iets bijleert!


Geef NPC's nieuwe uitrusting en Power Armor

Het is makkelijk te missen, maar het trade menu met je companion is niet alleen bedoeld om extra gewicht kwijt te geraken. Je kunt ze armor geven om ze langer in leven te houden en andere wapens om ze wat meer vuurkracht te geven. Denk er wel aan dat ze voor een ander wapen dan hun standaardwapen de juiste munitie nodig hebben.
Kijk naar je companion en duw op de Activate knop (Kruis/A). Kies de Trade optie (Vierkant/X). Voeg waar je zelf vanaf wilt aan hun inventaris toe. Druk op de Equip knop (Driekhoek/Y) om hen uitrusting te laten gebruiken. Je kunt zelfs Dogmeat met halsbanden en kleine bandanas opkleden. Settlers geef je gekke hoedjes of kostuums.

Quicksave tijdens conversaties of verlaat ze gewoon

Eindelijk begint Piper je te idoliseren en je raapt al je moed bij elkaar om je gevoelens te uiten. Maar, de conversatieoptie om haar te overhalen faalt en ze wijst je af.
Voorkom deze situatie door tijdens gesprekken te quicksaven. Tijdens conversaties kan je rustig in het pauze menu gaan zonder het gesprek te onderbreken. Op deze manier kan je iemand proberen te overtuigen tot het uiteindelijk lukt. Of stap gewoon weg van een moeilijke beslissing en pik het gesprek later opnieuw op.

Bouw een een uitstalkast voor je Bobbleheads en magazines

Heb je heel je Workshop menu al uitgepluisd? Als je nog geen Bobblehead uitstalkast hebt gebouwd, heb je in ieder geval niet goed genoeg gekeken.
Naast het meubel om met je Bobbleheads te pronken, heb je ook enkele opties voor je magazine collectie. Je keuze voor rechte planken of draaiende displays hangt natuurlijk af van de rest van je interieur. Plaats de tijdschriften in het meubel en ze worden automatisch uitgestald.

Geef je settlers een specifiek bed

Je settlers zijn sloddervossen die zo maar in eender welk bed slapen dat hen het beste uitkomt. Maar waarom slaapt een wachter niet vlak bij zijn wachtpost of een boer niet naast zijn veld?
Schep wat orde in de chaos. Ga in je Workshop menu, activeer de settler (Kruis/A) en activeer het bed waar hij of zij in moet slapen. Net zoals bij andere infrastructuur van je settlement.

Bouw een bel om je settlers te verzamelen

Één van de handigste dingen in je settlement kunt bouwen is een bel. Plaats hem ergens centraal, sla met de klepel en wacht tot al de settlers uit hun schuilplaats komen. Handig om makkelijk iemand te vinden om de nieuwe wachtpost te bemannen.
Als je echt megalomaan bent, kan je een troon bouwen op een podium, de bel rinkelen en wachten tot je onderdanen je toestromen. Of gaat dit te ver?