Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

343 Industries: 'Master Chief was te weinig aanwezig in Halo 5'

StortFlood aan excuses.

Ondanks het veelvuldig gebruik van de Master Chief in de promotiecampagne voor Halo 5 was het personage in de game zelf te weinig aanwezig. Dat geeft ontwikkelaar 343 Industries toe in een interview met GamesTM magazine.

"We hebben heel wat kritiek gekregen op het verhaal van Halo 5, en die kritiek was gerechtvaardigd. We hebben de game op een bepaalde manier gepromoot om de spelers te verrassen, maar hebben daarmee veel fans van de Master Chief teleurgesteld."

De ontwikkelaar wil in de toekomst dan ook minder aandacht besteden aan nieuwe personages en vooral focussen op die elementen uit de serie waar de fans het meest mee vertrouwd zijn.

In het interview excuseren hoofdontwikkelaars Frank O'Connor en Kiki Wolfkill zich eveneens voor de technische problemen waar Halo: The Master Chief Collection bij lancering mee had te kampen. Ze omschrijven die periode als een 'pijnlijke ervaring'.

Ten slotte meldt de ontwikkelaar dat een volgende Halo-game zeker niet voor dit jaar staat gepland.

Eerder dit jaar liet 343 Industries ook al weten dat alle toekomstige Halo-games splitscreen multiplayer krijgen. De Halo 5 multiplayer review lees je hier nog eens.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Halo 5: Guardians

Xbox One

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties