Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

3/4 Vlaamse winkels verkoopt PSP Go

Maar 25% laat de koek aan hen voorbijgaan.

Onze collega's van Eurogamer.nl schreven al een artikel over de manier waarop de PSP Go in Nederland ontvangen wordt door winkeliers, maar hoe zit het in België? Zonder al te veel in detail te treden gaf Sony een antwoord op deze vraag.

"Vanaf 1 oktober, de dag waarop de PSP Go beschikbaar zal zijn, zullen 75% van alle winkelketens de handheld verkopen. Initieel was dit aantal een stuk lager doordat men niet goed wist wat te denken van de nieuwe weg die we met het apparaat inslaan, maar blijkbaar draaien de winkeliers stilaan bij".

De nieuwe weg die Sony voor zich heeft uitgekozen is het aanbieden van spellen via PlayStation Network, de digitale winkelketen die bereikbaar is via de PlayStation 3 en PC. Samen met het feit dat de PSP Go geen UMD-schijfjes meer kan lezen wilt dit zeggen dat verkoopspunten deels overbodig worden als het aankomt op de verkoop van software voor het systeem.

"De markt is aan het verschuiven, en digitale distributie is nu eenmaal aan een opmars bezig," liet Sony weten. "De winkelketens vallen overigens niet helemaal uit de boot gezien alle spellen die digitaal aangeboden zullen worden, ook nog eens op UMD verschijnen. We blijven ook gewoon de PSP-3000 - die wel UMD's leest - voor een prijs van 169 euro aanbieden". Sony denkt overigens dat de overblijvende 25 procent van de winkelketens uiteindelijk wel tot de verkoop van de PSP Go zullen overgaan.

Of het UMD-formaat voor eeuwig zal blijven bestaan wist Sony niet helemaal duidelijk te maken, maar voorlopig zijn er geen plannen om enkel en alleen verder te gaan met digitale distributie.

Getagged als
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties