Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Tweede veiling van THQ assets op 15 april

Darksiders, Red Faction, Homeworld te koop.

Na de eerste veiling van THQ's rechten en IP's, is het nu ook de beurt om de voorlopig onverkochte assets te veilen. Onder meer de rechten op Homeworld, Red Faction en Darksiders zullen verkocht worden op 15 april. De veiling zal bestaan uit 6 loten. Lot 1 betreft de Red Faction franchise, Lot 2 Homeworld, Lot 3 de MX-franchise, Lot 4 Darksiders, Lot 5 interne titels, waartoe onder andere De Blob, Frontlines: Fuels of War & Titan Quest toe behoren en tenslotte Lot 6 (deels gelicensieerde software), waar Stacking, Costume Quest, Supreme Commander en Worms toe behoren.

THQ zei al interesse gekregen te hebben van meer dan 100 verschillende personen. Onder meer Tim Schafer zal alvast meebieden. De CEO van Double Fine hoopt de rechten op Stacking & Costume Quest terug te winnen. Deze games werden gemaakt door Double Fine, maar THQ hield tot nu toe de rechten in zijn bezit. Er is ook heel wat speculatie rond wie Homeworld zal kopen. Fans van de space RTS hopen al jaren op een deel 3 - en misschien haalt de nieuwe eigenaar de reeks wel uit de koelkast.

Darksiders II, een van de IP's die te koop zijn.
Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties