Skip to main content

2de-hands Rage heeft geen riolen

Wie de game nieuw koopt mag er gratis in.

Id Software heeft in een interview met onze moedersite Eurogamer.net hun eigen visie op de Online Pass uit de doeken gedaan. Verrassend is dat in hun aankomende game Rage niet is gekozen om een radicaal deel van de game achter te houden voor tweedehandskopers, maar dat een nieuw exemplaar extra content oplevert.

Concreet zorgt Id Software ervoor dat doorheen de spelwereld riooldeksels verborgen zitten. Wie zijn exemplaar van Rage koopt in de winkel zal ook de riolen onder die deksels kunnen verkennen. Wie een tweedehandsexemplaar kocht zal daarentegen niet beter weten dan dat de riolen ontoegankelijk zijn.

Bovendien benadrukt de ontwikkelaar bij monde van Tim Willits dat de riolen niet zomaar te vinden zullen zijn en dat maar een fractie van de gamers ze daarom ooit zal vinden of betreden. Ze zijn dus weinig meer dan een extraatje dat de game nieuw kopen iets aantrekkelijker moet maken.

Rage wordt een sandbox First Person Shooter die zich afspeelt in een post-apocalytische wereld. De game wordt ontwikkeld door Id Software en wordt uitgegeven door Bethesda Softworks. Het spel moet op 7 oktober verschijnen voor PC, PS3 en X360. Op 18 november verschijnt ook een versie voor iOS.

Read this next