Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

20XX komt in juli uit voor de consoles

Dodelijk moeilijk.

De rogue-like 20XX komt op 10 juli uit voor de PlayStation 4 en Switch. Op 11 juli lanceert de Xbox One-versie. Dat maken ontwikkelaars Batterystaple Games en Fire Hose Games bekend.

20XX haalt inspiratie uit Mega Man X en maakt gebruik van procedureel gegenereerde omgevingen. Naast lastige eindbazen confronteert de game je ook met permadeath.

Om je enigszins op weg te helpen biedt de game je diverse permanente bonussen en handige voorwerpen aan, die je met in-game valuta kunt aankopen. Voor wie permadeath iets te moeilijk is, bestaat er ook een Reverent Mode waarbij je over drie levens beschikt.

Na een succesvolle Kickstartercampagne kwam 20XX in 2014 via Steam Early Acces op Steam terecht. Sinds augustus is versie 1.0 op Steam uit en focussen de ontwikkelaars zich op extra content.

De consoleversie bevat al die extra content, waardoor je gelijk toegang hebt tot de speelbare personages Nina, Ace en Hawk. Ook beschikt de game over meerdere moeilijkheidsgraden, diverse uitdagingen en een online en offline co-op modus.

Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties