Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ex-Rockstar ontwikkelaar zoekt financiering voor Revolution 1979

UPDATE: Kickstarter faalt, maar project leeft voort.

UPDATE: Het is ontwikkelaar iNK Stories niet gelukt het beoogde bedrag voor 1979 Revolution binnen de tijd op te halen. Zodoende is de Kickstartercampagne gefaald: 1653 financierders brachten 304.741 dollar op, maar het team zocht 395.000 dollar.

Daarmee is het einde van de game zelf nog niet in zicht. Ink Stories is een nieuwe crowdfunding-campagne gestart op de eigen website. "Daardoor kunnen we meer beloningen bieden met lagere prijzen, dankzij minder kosten en meer opties," aldus de ontwikkelaar.

ORIGINEEL: Ex-Rocktstar/Remedy medewerker Navid Konshari zoekt nog 300.000 dollar voor zijn politiek getinte Kickstarter-project Revolution 1979. Eerder werkte de Iraniër mee aan Grand Theft Auto III, Max Payne en Alan Wake.

Vorig jaar kondigde Konshari 1979 Revolution al aan, een episodisch avonturenspel tegen de achtergrond van de Iraanse Revolutie. Dat bleek echter tegen de zin van de Iraanse autoriteiten, die hem sindsdien de toegang tot zijn moederland weigeren.

Desondanks werkt Konshari en zijn productiehuis Ink Studios verder aan de game vanuit New York. Hij is nog steeds op zoek naar financiering op Kickstarter. Met nog elf dagen te gaan voor de deadline heeft het project ongeveer 93.000 dollar opgehaald, een fractie van de beoogde 395.000 dollar.

Als het budget rond geraakt verschijnt 1979 Revolution - Episode One: Black Friday op pc, Mac, iOS en Android, in de lente van volgend jaar. De titel verwijst naar 8 september 1978, de dag waarop de ordetroepen van de Shah het vuur openden op manifesterende tegenstanders in Teheran. Het bloedbad stak het vuur verder aan de lont van de Iraanse revolutie, die eindigt met de oprichting van de Islamistische staat.

Protagonist in het verhaal is Reza, een fotojournalist die betrokken raakt bij een groep activisten die de Shah van de troon wil stoten. Enkele maanden nadat het nieuwe regime de macht overneemt, wordt Reza verraden door zijn beste vriend.

Konshari legt erg veel nadruk op authenticiteit; het spel wordt doorspekt met foto's, filmopnamen en gelekte geluidsfragmenten van de gebeurtenissen waarrond het verhaal zich afspeelt. James McCaffrey (stem van Max Payne), Matthew Poretta (stem van Alan Wake), Navid Negahban (Homeland) en Farshad Farahat (Argo) verlenen hun stem aan de game.

Over de auteur
Jeroen Niesten avatar

Jeroen Niesten

Contributor

Reacties