Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

12 Dark Souls 3 tips voor veteranen

Tips die alleen Dark Souls veteranen zullen begrijpen.

Op de volgende pagina's gaan we het over een heleboel dingen hebben, die enkel Dark Souls veteranen begrijpen. Als Dark Souls 3 je eerste game uit de trilogie is, verwijzen we je graag eerst door naar onze Dark Souls 3 beginner tips.

Als je echter alles van Demon's Souls tot Bloodborne hebt gespeeld, dan weet je dat elke Miyazaki game zijn eigen nuances heeft en dat veralgemeningen de werkelijkheid onrecht aandoen. Want hoewel dat de Souls games heel wat overeenkomsten hebben, zijn het toch vaak de kleine dingen die het verschil maken.

De volgende tips zijn dan ook voornamelijk voor veteranen bedoeld. Ze besparen je in ieder geval heel wat opzoekwerk over hoe alles in Dark Souls 3 precies werkt.

Pas wel op voor enkele kleine spoilers!


Je kunt Weapon Arts compleet negeren

Je hebt waarschijnlijk al van de Weapon Arts of Weapon Skills gehoord. Dit is Dark Souls 3 grootste nieuwe feature. Deze aanvallen laten non-magic spelers toe om de blauwe magische balk (FP) te gebruiken om unieke aanvallen uit te voeren. Deze aanvallen zijn erg sterk en kunnen zelden onderbroken worden.

Als je de game wat langer speelt, zal je echter merken dat je het systeem slechts een handvol keer gebruikt. Het is nooit je eerste, tweede of zelfs derde optie om met een moeilijke vijand af te rekenen.

Dit wil echter niet zeggen dat de aanvallen niet nuttig zijn. Het is een goede manier om vijanden te verlammen of om een combo te starten, zoals beginnen met een Art en daarna in een gewone of zware aanval overgaan.

Als je met een zwaard en schild rondloopt, kun je de speciale Skill van het zwaard enkel in de power stance gebruiken. Dit betekent dat je terug naar je schild moet overschakelen wanneer de FP-balk leeg is.

Sommige schilden laten het toe om je Arts te gebruiken zelfs wanneer je ze equipped hebt (ze unequippen en re-equippen automatisch), maar in het algemeen moet je tussen beide schakelen.

Dus, als je geen interesse hebt om deze nieuwe Weapon Arts te leren, dan mag je ze 100 percent negeren.

Wie wel interesse heeft, moet onthouden dat de Weapon Skills niet door je class wordt bepaald, maar door de verschillende wapens. Je kunt dus makkelijk met de verschillende Skills experimenteren.


Ga verder: volgende Dark Souls 3 veteranen tip

Zie ook: Dark Souls 3 tips
Zie ook: Dark Souls 3 walkthrough

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Dark Souls III

Video Game

Related topics
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties