Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Duizend spelers zoeken een nieuwe thuis

Alliantie uit EVE Online gehackt

EVE Online moet zowat één van de enigste games zijn waarin spelers een reële impact hebben. En zo merk je ook de kleine en slechte kantjes van de mensheid die af en toe komen bovendrijven. We hadden het al eerder over de grote bankcrisis die zich ook in dit spel liet voelen, maar herhaaldelijk horen we ook berichten over spelers die omgekocht werden om de locatie van hun schepen te verraden of om eigen allianties van binnenin te ontmantelen. Dit laatste voorval heeft zich herhaald, deze keer met de tweede oudste alliantie uit het spel.

CVA, ofwel de Curatores Veritatis Alliance, heeft opgehouden met bestaan, bijzonder plots. Duizenden spelers zaten plots zonder thuis en konden geen gebruik meer maken van hun mobiele basissen, jumpnetwerk en gestructureerde communicatie. Al snel werd duidelijk dat één van de leiders van de alliantie voor de ontmanteling verantwoordelijk was. Heel wat huurlingen beweren reeds dat ze hiervoor werden ingehuurd, maar CVA zelf houdt vol dat het om een hack gaat.

UPDATE: de developers hebben blijkbaar bliksemsnel gereageerd en hebben CVA terug hersteld nadat ze hadden vastgesteld dat het inderdaad om een geslaagde hacking poging ging. Leuk detail om weten is dat een echte infiltratie volledig binnen de spelregels kan, enkel via illegale mechanismen kan dit niet...een goed beleid volgens ons.

Getagged als

Reacties