Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

1/5 vrouwen dumpt partner door games

Komaan kerels, vrouwen verdienen aandacht!

Meestal laten we dit soort onderzoeken aan ons voorbijgaan, maar vandaag maken we uit noodzaak een uitzondering. Volgens een rondvraag door MyVoucherCodes dumpt één of vijf vrouwen hun mannelijke partner omdat ze teveel tijd doorbrengen met videogames of het surfen op internet.

Maar liefst zeventig procent van de ondervraagde vrouwen geeft aan dat de problemen met hun man voor een groot stuk te wijten zijn aan hun overdadig gesurf op het wereldwijde web of de tijd die ze doorbrengen met videospellen. De grootste boosdoener blijkt Call of Duty te zijn.

Wanneer we alles omdraaien laten ook 72 procent van de mannen weten dat vrouwen teveel tijd op het internet doorbrengen, al ziet slechts zeven procent dit als een reden om een punt achter de relatie te zetten. Mark Pearson, de managing director bij MyVoucherCodes, heeft het volgende rond het onderzoek te vertellen: "Terwijl mannen het meeste tijd doorbrengen in digitale werelden waar goals scoren en mensen afknallen belangrijk is, zijn vrouwen evengoed mede verantwoordelijk voor relaties die op de klippen lopen door hun overdadig gebruik van het internet."

Opvallend is echter dat de laatste jaren steeds meer vrouwen interesse vertonen in videogames. Enkele opvallende cijfers: 52% van PSP-eigenaren zijn vrouwen, 8 op 10 vrouwelijke gamers hebben een Wii in huis en zowat veertig procent van alle console gebruikers zijn, jawel, vrouwen.

Toch een algemene oproep aan alle heren: ruil je controller of toetsenbord af en toe eens in om een action-adventure met je vriendin te beleven!

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties