Eurogamer.nl

White Knight Chronicles

Level-5 overtuigt niet.

Ontwikkelaar Level-5 kennen we hier vooral van de uitstekende Professor Layton-games, maar de talentvolle jongens en meisjes zijn ook verantwoordelijk geweest voor onder andere de RPG’s Rogue Galaxy en Dragon Quest VIII. Nu komen ze weer met een groots rollenspel op de proppen: White Knight Chronicles.

Het spel volgt het verhaal van Leonard die voor zijn ogen de prinses van het land ontvoerd ziet worden en samen met enkele andere dappere mensen alles op alles zet om het meisje te redden. Al heel snel komen Leonard en co terecht in de donkere gangen onder het kasteel en daar vindt hij de kracht van de White Knight, een gigantische ridder waarin hij zich kan transformeren als gevechten moeilijk worden. En nu kan niets hem meer stoppen.

White Knight Chronicles is een vrij standaard JRPG geworden zonder echte opzienbare dingen. De grootste vernieuwing die je zult vinden zijn de onlinemogelijkheden, want hoewel het spel in essentie in een singleplayer-RPG is dat een verhaal volgt, heeft het enkele elementen van MMORPG’s overgenomen waardoor je met andere spelers op quests kunt gaan.

2

Het doet denken aan bijvoorbeeld de Monster Hunter-games, omdat je in een groepje op jacht gaat naar monsters en daarbij moet samenwerken om ze te verslaan. Je kunt ondertussen chatten en gebruik maken van emotes zoals we gewend zijn van MMO’s. Het is een hele leuke toevoeging, maar dit neemt niet weg de rest van het spel wat suf is.

En dat komt, afgezien van het feit dat het verhaal niet origineel is – inclusief compleet oninteressante personages – vooral door het vechtsysteem. White Knight Chronicles gebruikt een combinatie van realtime en turnbased, waarin jij en je vijanden vrij over het speelveld lopen, maar beide partijen wel moeten wachten tot ze een aanval kunnen doen.

Door het vechten ontvang je ervaringspunten die je kunt verdelen over bijvoorbeeld magie, zwaarden, bogen of healen. Binnen die categorieën kun je ze besteden aan aanvallen en dingen om je personage te verbeteren. Die aanvallen kun je vervolgens klaarzetten bij je personage zodat hij die in een gevecht kan gebruiken.

1

Tijdens het vechten spaar je AC-punten op en elke aanval kost een bepaald aantal van die AC-punten. De simpelste aanval kost niets, een flinke aanval kost bijvoorbeeld vier punten en heb je zeven punten opgespaard dan mag je veranderen in de White Knight om aan de slag te gaan.

Je bestuurt tijdens het vechten één personage terwijl de rest door de kunstmatige intelligentie gestuurd wordt. Het resultaat is dat je telkens wacht totdat je een simpele aanval mag doen en dat een tijdje doet totdat je sterkere aanvallen kunt doen. Maar meestal spaar je de punten toch op, want bij grote vijanden – die je vaak tegenkomt – heb je sowieso de White Knight nodig, omdat de gevechten anders veel te lang duren. Dus het grootste deel van het spel ben je alleen maar aan het wachten om zo nu en dan een simpele aanval te doen.

ADVERTENTIE

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.