Eurogamer.nl

Resident Evil 5 DLC-packs

"Lost in Nightmares" en "Desperate Escape".

Over Resident Evil 5 is genoeg gezegd en wij waren er ronduit positief over. Maar extra downloadbare content wil nog wel eens verschillen in kwaliteit, dus daarom worden de twee pakketten Lost in Nightmares en Desperate Escape hier besproken.

Lost in Nightmares

Het leuke van Lost in Nightmares is, dat het een soort trip down memory lane is: je mag weer even in dat grote huis ronddwalen en sleutels zoeken om deuren te openen, net zoals in vorige delen. Helaas is het absoluut niet eng meer: de ruimtes zijn redelijk verlicht en vijanden zie je van verre aankomen. Het verhaal laat zien wat er gebeurde voordat Jill en Chris hun aanval in Spencer’s mansion begonnen. Het duurt ongeveer een uur om dit uit te spelen en alleen de echte die hards zullen dit vaker doen voor meer punten.

De andere toevoeging van Lost in Nightmares is de Mercenaries Reunion mode, waarin je binnen 2 minuten zoveel mogelijk vijanden overhoop moet knallen. Dit geeft absoluut veel spelplezier, want iedereen weet dat het knallen in RE5 altijd leuker is dan een sleutel voor een deur zoeken. Bovendien is de snelheid in Mercenaries Reunion flink verhoogd, waardoor niet alleen jij sneller beweegt en schiet, maar ook de vijanden sneller op je af komen. Zo is de game toch meer geschikt als hardcore shooter; iets dat hiervoor onmogelijk leek.

1

Je krijgt in Mercenaries Reunion vier speelbare personages: Business Sheva, Fairytale Sheva, Warrior Chris en Excella Gione. Hierin is de laatste het gemakkelijkst om een hoge score mee te halen. Zodra je genoeg punten in een level hebt gehaald, speel je een nieuwe omgeving vrij. Het blijft een leuke manier om in een omgeving te bekijken hoe je zoveel mogelijk vijanden tegelijk op kan blazen. Omdat je dit ook multiplayer (split screen) kan spelen, werkt dit zeer verslavend. Samenwerken is nog nooit zo leuk geweest, als er bloed vloeit en lichaamsdelen de lucht in vliegen.

Samengevat is de verhaallijn te kort, niet eng genoeg en niet bijzonder. Bovendien is het wel erg veel sleutels voor deuren zoeken en erg weinig snelle actie. Gelukkig maakt de Mercenaries Reunion het een beetje goed.

7 / 10

Resident Evil 5 DLC-packs Steven den Boer "Lost in Nightmares" en "Desperate Escape". 2010-03-12T19:43:00+01:00 7 10
ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.