Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rare wil zich richten op nieuwe spellen

"Oude games herwerken is geen prioriteit."

Mark Betteridge, de baas bij ontwikkelaar Rare, heeft in een interview laten weten dat de studio het nut niet inziet van terug te grijpen naar oude franchises die vroeger succes hadden. Ook niet om een hommage aan ze te brengen.

"We zouden enkel richting oude franchises teruggaan wanneer we de kans zien om het product op een andere manier uit te brengen die waardig is aan de reeds uitgebracht delen," zei Betteridge. "Ik geef toe dat het leuk is om oude spellen opnieuw te bekijken als ontwikkelaar, maar dat wilt niet zeggen dat we het ook daadwerkelijk zullen doen."

Pas nog verscheen er op Xbox Live Arcade een herwerkte versie van Perfect Dark, een spel dat keet schopte op de N64. Ook de Banjo Kazooie spellen kregen een gelijkaardige behandeling. Rare bracht binnen die laatste reeks een nieuw deel uit in de vorm van Banjo Kazooie: Nuts & Bolts, maar deze game kreeg te maken met overwegend negatieve kritieken.

Op dit moment zou Rare druk bezig zijn met het ontwikkelen van spellen die gebruik maken van Natal. Eentje daarvan zou een fitness game worden.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Banjo-Kazooie

Xbox 360

Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts

Xbox 360

See 2 more

Banjo-Tooie

Xbox 360

Perfect Dark

Xbox Series X/S, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties