Eurogamer.nl

Pure

Pure fun, pure adrenaline.

Off-road racen is populair, en je moet of iets opvallends doen of heel goed zijn om als game meer dan gemiddeld te worden. MotorStorm voor de PlayStation 3 deed dit door prachtige graphics - en dan vooral in de aankondigingfilmpjes – en toegankelijke gameplay. Met Pure combineert Disney het offroad race-genre met de extreemheid van SSX.

Pure draait om ATV’s, van die kleine quads die je helemaal naar hartenlust op kunt bouwen om vervolgens aan races mee te doen. Het spel is niet verzwaard met een verhaal of iets dergelijks, maar laat de speler gewoon spelen. Of je speelt de World Tour, wat een soort carričre is zonder de rompslomp er om heen, of je kunt losse racen spelen. Het echte werk gebeurt natuurlijk online waarin je met zestien spelers tegelijk aan de slag kunt.

Het gaat bij het racen om drie dingen: Snelheid maken, tricks uitvoeren en op de baan blijven. Je hebt tijdens het racen een boost-meter die vult naarmate je meer tricks doet. Als je de boost-balk meer laat vullen kun je betere tricks doen voor een nog vollere boost-meter. Je moet dus altijd de balans vinden tussen het gebruiken en het opsparen van de boost. Val je met de ATV – wat je vaak zult doen – dan wordt er een hele hap uit de boost-meter genomen en kun je weer opnieuw beginnen met sparen.

1

Dit principe wordt uitgebuit in drie verschillende gameplay-modes. De simpelste ervan is Sprint, waarbij je snel langs een korte baan moet schieten om als eerste over de finish te komen, zoals we dat kennen uit dragraces. De kleine banen zijn vaak vlak en je hebt meestal maar één punt waar je een klein sprongetje kunt maken en dus een kleine trick kunt uitvoeren. Zorg dat je die raakt, want dan heb je net dat beetje boost om je voor de ander over de finish te helpen.

De tweede mode is Race. Ook hierbij is het zaak om als eerste over de finish te komen, maar deze keer race je op een grote baan vol met heuvels, afgronden en mogelijkheden om gigantische sprongen te maken. Zaak is hier om je boost-meter op te vullen, om zowel je boost regelmatig te kunnen gebruiken als bizarre tricks te kunnen uitvoeren om de meter weer op te vullen.

2

De derde en laatste mode is Freestyle, hier draait het niet om op welke plek je over de finish schiet, maar hoeveel punten je scoort. Je krijgt een benzinemeter in beeld die langzaam leegloopt. Door tricks te doen en power-ups te grijpen kun je er voor zorgen dat die meter minder snel leegloopt. Binnen die beperkte tijd zul je zo snel mogelijk punten moeten verzamelen door combo’s van tricks te maken. Dus maak een sprong, doe een paar tricks en land weer. Ga vervolgens zo snel mogelijk naar de volgende trick met je boost, zodat de scores van de twee sprongen bij elkaar worden geteld. Op deze manier kun je gigantische combo’s maken, en dat is nodig als je de tegenstanders wil verslaan.

Je trukendoos is redelijk uitgebreid. Zodra je bij een heuvel komt kun je de analoge stick naar onder houden en op het juiste moment naar boven bewegen voor een mooie sprong. In die sprong je kun met de A-knop en een richting van de analoge-stick een trick uitvoeren. Naarmate je boost-meter vult kun je ook de B- en Y-knop gebruiken voor betere maar ook langer durende stunts. In die stunt kun je ook de bumper-knoppen gebruiken voor variatie en snellere combo’s. Zodra je de boost-meter helemaal gevuld hebt, krijg je de beschikking over een special trick. Deze extreme stunt kost heel wat tijd om uit te voeren, maar je krijgt er veel punten voor in Freestyle, en je hele boost-meter wordt er weer door gevuld. Door met je ATV te draaien tijdens de tricks kun je ook nog eens extra scoren.

ADVERTENTIE

Reacties (3)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.