Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"Natal is geavanceerder dan de PS Move"

Dat laat Peter Molyneux ons weten.

Van Peter Molyneux mag je altijd wel wat straffe uitspraken verwachten, en vandaag stelt de man alweer niet teleur. In gesprek met onze collega's van Eurogamer.net liet hij weten dat Natal, de motion camera voor de Xbox 360, "geavanceerder" is dan de PlayStation Move, de motion controller voor de PlayStation 3.

"Het is niet echt een verrassing, toch?" reageerde Molineux toen men hem vroeg naar zijn mening over het apparaat. "Ik bedoel, we hebben de Move verleden jaar op de E3 gezien en we wisten toen al dat we met een 'wand' te maken zouden hebben. Het ziet er nog steeds hetzelfde uit. Er is wel degelijk vooruitgang geboekt, maar het is niet zo'n grote stap als Natal volgens mij."

Molyneux denkt verder dat de PS Move vooral aantrekkelijk zal zijn voor de harde kern dan voor de casual markt. Wel lijkt de man als ontwikkelaar interesse te hebben om met de Move aan de slag te gaan. "Ik vind Move leuk om te bestuderen vanuit het perspectief van een spellenmaker. Wanneer ik kijk vanuit het standpunt van de consument denk ik dat er verwarring zou kunnen ontstaan doordat we nu de Wii MotionPlus hebben, én de PlayStation Move."

Molyneux werkt momenteel aan Fable III, een spel waarin de Natal-technologie op een voorlopig nog onduidelijke manier geïntegreerd zal worden.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

PlayStation Move

PS3

Related topics
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties