Eurogamer.nl

Midnight Club: Los Angeles - South Central

Ridin' in tha hood, bro!

Met Midnight Club: Los Angeles wist Rockstar een zeer puike racegame neer te zetten. Als het aan de ontwikkelaar ligt zijn we echter nog lang niet uitgescheurd in de City of Angels. Met de ervaring van de Lost and Damned downloadable content voor GTA IV op zak, is er nu ook een uitbreiding voor Midnight Club: LA online te vinden beschikbaar in de vorm van South Central.

Midnight Club: LA bood een geweldig groot gebied aan om in te racen. Rockstar lost haar beloftes in want het deel wat erbij komt - South Central dus - is ongeveer één derde van deze oorspronkelijke map. Het gebied is volkomen anders dan het Los Angeles waar je aanvankelijk doorheen raasde. De hoge wolkenkrabbers, chique buurten en felverlichte straten behoren namelijk niet tot het straatbeeld van South Central.

South Central is meer een suburb, een buitenwijk. Het is een typische ‘ghetto’, zoals je die kent uit veel films, en voegt wijken als Compton en Crenshaw toe. Je raast er voorbij huisjes met één of twee verdiepingen en een klein stukje gras voor de deur of een hek eromheen. En grote winkelparadijzen zoals ze die downtown kennen zijn er niet te vinden. Eerder kleine, vervallen buurtwinkels.

1

Ook de grote, brede en strakke wegen uit wijken als Hollywood en Beverly Hills vind je er niet. De races vinden over het algemeen plaats tussen de huizenblokken en de vele steegjes die her en der te vinden zijn. Daarnaast zijn er toch ook in deze achterstandsbuurten een aantal landmarks, met name het Football Stadion waar je doorheen kunt rijden. Rockstar heeft met South Central weer een geweldig sfeervolle omgeving neergezet, die even realistisch en gedetailleerd is als Midnight Club: Los Angeles.

Gamers die dit nieuwe gebied eerst willen testen voor aanschaf, hebben geluk want je kunt het nieuwe stuk grond gratis downloaden. Je krijgt dan echter niet de beschikking over alle andere nieuwe content. Wil je het va n alles genieten dan kun je voor 800 Microsoft Punten –ongeveer tien euro- het Premium Package downloaden. Dit bevat naast het gebied, zesentwintig nieuwe races, tien extra delivery missions, twaalf battle maps en rond de honderd nieuwe red-light challenges.

De nieuwe races leveren je flink wat extra speeltijd op, maar de belangrijkste toevoeging van South Central zijn toch de nieuwe auto’s. Dit zijn er negen in totaal afkomstig uit vier verschillende klassen. De muscle cars krijgen er twee nieuwe wagens bij, te weten de Chevelle SS en een 1966 Pontiac GTO. Net als in het origineel ronken deze krachtpatsers er lekker op los. Ook de luxury cars zijn vertegenwoordigd met hét scheurijzer van South Central: de Mercedes CLK63 AMG Black. Met z’n flitsende uiterlijk valt hij een beetje uit de toon in de buurten van South Central, maar door even het gas in te houden zit je, voor je het weet, alweer in Hollywood.

South Central ziet ook de terugkeer van de SUV-klasse –die in het origineel ontbraken- met twee Range Rovers, de Supercharged en Sport. Zoals hun omvang doet vermoeden rijden deze kolossen anders dan de andere auto’s. Het zijn logge wagens die even nodig hebben om op gang te komen en het kost wat moeite om het betere bochtenwerk tot een goed einde te brengen. Aan de andere kant hebben ze minder last van het overige verkeer waar ze zonder problemen doorheen beuken.

2

Als laatste is er nog de nieuwe klasse: de lowriders. We bevinden ons immers in tha hood, dus kan een goeie pimpwagen niet ontbreken. Je kunt kiezen uit vier verschillende wagens, te weten de Chevrolet Bel Air, Buick Riviera, Chevrolet Impala en Chevrolet Malibu. Het zijn niet de snelste auto’s maar zeker weten vermakelijk om mee te rijden. Zoals het een echte lowrider betaamt, kun je namelijk de hydraulische vering aanzetten. Met vier knoppen kun je elke band los bedienen en al bouncend door de buurt cruisen. Echt scheuren is er namelijk niet bij, aangezien de hydraulics ten koste gaan van het rijgedrag.

Bovendien zijn er voor elke auto heel wat nieuwe vynils en onderdelen te krijgen, waaronder de omhoog klappende scissordeuren. Voor de tuningfan is er dus weer genoeg te doen om auto’s helemaal te pimpen. Tel de hiphop soundtrack erbij op en je hebt een goed gevuld pakket.

South Central is een waardige toevoeging aan het gebied van Los Angeles. De nieuwe buurten als Compton en Crenshaw verschillen door hun vervallen, ‘ghetto’-achtige uitstraling van de chique en flitsende wijken als Hollywood en Beverly Hills,. Dit geeft Midnight Club: Los Angeles wat extra variatie. Dit geldt ook voor de negen nieuwe auto’s, waaronder twee nieuwe klassen: de lowriders en SUV’s. Het is alleen jammer dat er geen toevoegingen zijn gedaan bij de motors. Met andere woorden verlengt en verbreedt South Central het spelplezier van Midnight Club: Los Angeles.

8 / 10

Midnight Club: Los Angeles - South Central Rutger Luiten Ridin' in tha hood, bro! 2009-04-06T14:05:00+02:00 8 10
ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.