Eurogamer.nl

Harry Potter and the Half Blood Prince

Toverdrankjes maken was nog nooit zo leuk

De marketingcampagne van Harry Potter en multimiljonair J.K. Rowling begint weer aardig op gang te komen nu de verfilming van het zesde boek op het punt staat te verschijnen. Uiteraard gaat de nieuwe film weer gepaard met een nieuwe game en ondanks de slechte naam van licentiegames in het algemeen en de Harry Potter-games in het bijzonder, hebben we ons toch goed vermaakt met Harry Potter and the Half Blood Prince.

De game volgt qua verhaal – niet geheel verassend – gewoon het boek (en de film), inclusief de vele soms dramatische plotwendingen. We zijn ons er van bewust dat er nog mensen zijn die de boeken niet gelezen hebben, dus we verklappen niet alle dramatiek, maar het komt er op neer dat Harry in dit jaar een boek in handen krijgt van de zogenaamde Half Blood Prince. In zijn zoektocht naar de identiteit van deze prins, merkt hij vreemd gedrag bij Draco op, probeert hij herinneringen van een docent te ontfutselen en leert hij over de Horcruxes, die van groot belang zijn in het afsluitende deel. Mysteries genoeg!

Dit verhaal van het zesde deel zit dan ook erg sterk in elkaar, maar het is jammer dat er vrij weinig van overblijft in de game. Een aantal oorzaken ligt hieraan ten grondslag, zoals de korte speelduur (ongeveer zes uur), krakkemikkige cutscčnes en behoorlijke hiaten in de tijdslijn. Toch betekent dit niet dat het verhaal volledig vernield wordt. Integendeel, de kern is zo sterk dat je zelfs in de game wordt aangespoord om verder te spelen, door de mysteries en plotwendingen die het verhaal te bieden heeft.

HD-trailer Harry Potter

Daarnaast is EA Bright Light Studio er vrij aardig in geslaagd de sfeer van Harry Potter over te brengen naar de game, ondanks enkele missers. Zo is er een aantal stemmen ingesproken door de echte acteurs (zoals die van Ron) en is de muziek perfect. Helaas is de vormgeving van Hogwarts niet van topniveau en bewegen de personages af en toe nogal houterig. Maar ook hier geldt weer dat de combinatie van sfeervolle humor, mystiek en magie die zo karakteristiek is voor de Harry Potter-serie over het algemeen aardig tot haar recht komt in de game.

ADVERTENTIE

Reacties (4)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.