Eurogamer.nl

Ghostbusters The Videogame

Niet bijzonder geestig.

Qua releasedates is Ghostbusters een vreemde eend in de bijt. Want in Amerika verscheen in juni het spel voor praktisch alle systemen, en nu pas komt het spel uit voor de PSP. In Europa was het spel in juni alleen voor de PS3 en PS2 te verkrijgen, en nu ligt het ook voor de overige systemen in de winkels.

Dus hoewel het voor ons lijkt alsof de PS2 versie er eerder was dan bijvoorbeeld de Wii-versie, is dit niet het geval. De PS2-versie is een poort van de Wii-versie, die een hele eigen cartoonstijl heeft in tegenstelling tot de meer realistische sfeer van de PS3/X360-versies. De PSP-versie is op zijn beurt weer een poort van de PS2-versie. Dus hoeveel blijft er nou nog van over?

Net als in de grote versies speel jij een nieuweling in de crew van de Ghostbusters. De personages van de oude films zijn terug, maar ze hebben zoveel werk tegenwoordig dat ze nodig een nieuwe werknemer nodig hadden. En dat ben jij, een stille naamloze Ghostbusters. Samen ga je op pad om enkele spoken te vangen en vanuit daar een groter verhaal in te gaan.

1

Om de beperkte kracht van de PSP te gebruiken wordt er gebruik gemaakt van grote open ruimtes met maar enkele voorwerpen erin. Dus hier en daar een stoel of een schilderijtje dat je kunt vernietigen met je stream. Het ziet er vaak wat vreemd en kaal uit.

Qua gameplay doe je het gehele spel hetzelfde. Je moet achter spoken aanjagen, die vervolgens met je stream afzwakken en uiteindelijk vangen. Heb je ze eenmaal afgezwakt dan kon je op de Wii door de bewegingssensor te gebruik de spook tegen de muren smijten, maar op de PSP gaat het met de knoppen. Het wordt er daardoor een stuk minder spannend door en vooral erg makkelijk.

Ook heeft het spel nog menige foutjes. Zoals een deur die niet open gaat, maar waar jij wel dwars doorheen kunt lopen, maar de andere personages niet. Of haperingen door het laden van de UMD tijdens een filmpje, zodat je niet ziet wat er gebeurt.

2

Het is absoluut niet zo dat het een slechte PSP-game is geworden. Het is een prima spelletje waarin je de oude sfeer van de Ghostbusters weer hebt met alles wat je er van gewend bent. De simpele gameplaymechanieken en een niet al te denderend uiterlijk laten het spel niet boven de massa uitsteken.

Als je Ghostbusters wil spelen, koop dan de versie voor de Xbox 360, PS3 of zelfs de Wii. En als het echt niet anders kan heb je op de PSP een heel aardig spelletje, maar vergeleken met de andere systemen blijft er niet veel meer van over. Voor de PSP-gamer is het de wachttijd niet waard geweest.

5 / 10

Ghostbusters The Videogame Erwin Vogelaar Niet bijzonder geestig. 2009-12-01T15:26:00+01:00 5 10
ADVERTENTIE

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.