Eurogamer.nl

Gears of War 2: All Fronts Collection

Een shitload aan multiplayer en bar weinig singleplayer.

Downloadable content is het helemaal tegenwoordig. Het is de bomshiznit, je weet toch! Alhoewel er flink wat content aangeboden wordt die voor een veel te hoge prijs veel te weinig aanbiedt, zijn er soms ook uitzonderingen. Tot nu toe heeft Gears of War 2 flink wat downloadable content gehad, maar zo groot als het All Confrontations pakket is het nog niet geweest. Dit pakket biedt zowel nieuwe als oude downloadable content.

All Cronfrontations is het beste op te delen in twee stukken: de nieuwe content en de oude content. De oude content zijn alleen maar multiplayermaps die in voorgaande maanden uitgebracht zijn. Allemaal heel leuk en aardig, maar eigenlijk is het al bijna achterhaald. Dan is er het tweede gedeelte, dat bestaat uit het pakket Dark Corners.

Dit pakket is ook apart te downloaden, voor alle mensen die de voorgaande levels al hebben gekocht. Dark Corners is de eerste downloadable content die ook iets toevoegt aan de singleplayerervaring van Gears of War 2.

1

Het gaat om een zogenaamde 'Deleted scene' genaamd Road to Ruin zoals Cliff Bleszinksi uitlegt wanneer je de singleplayermissies opstart. Dit werd uit het oorspronkelijke spel geknipt omdat het niet paste, maar nu is het toch toegevoegd.

Dom en Marcus hebben net de vrouw van Dom gevonden en moeten nu doorgaan naar het binnenste van het Locust-kamp. Ze komen voor een belangrijke keuze te staan: alles en iedereen aan gort knallen, van de kleinste Locust tot de grootste Boomer of het stealthy aanpakken en het pak van een Theron Guard aantrekken om langs de boze aliens te sluipen.

Zoals we dat gewend zijn bij Gears of War krijg je dus een simpele keuze voorgeschoteld. Ongetwijfeld de beste ervaring krijg je wanneer je kiest voor de typische Gears-keuze: bloed, gore (zonder Geer), ontploffende vijanden. Wanneer je deze richting kiest zul je merken dat de downloadable content behoorlijk pittig is om doorheen te komen. Er zijn veel vijanden, ze zijn enorm sterk en ze hebben qua omgeving altijd het voordeel. Je zult geregeld een deel opnieuw moeten spelen.

Jammer is dat de extra content eigenlijk te eentonig is. Het is in principe één lange gang die je volgt, met hier en daar een kleine onderbreking. Alhoewel de Brumak die je tegenkomt zeker een leuke afwisseling is kunnen we begrijpen waarom dit gedeelte uit het oorspronkelijke spel gehaald is.

2

Het wordt weer een heel ander verhaal wanneer je kiest voor de stealthy aanpak, want dan zul je binnen tien minuten bij het einde van het level zijn, waar je dan alsnog flink aan de bak mag om alles en iedereen aan gort te schieten. Natuurlijk kun je tijdens het spelen van de stealth-manier ervoor kiezen om een paar schoten te lossen en zo de actie te laten losbarsten, maar dan wordt het in principe hetzelfde als wanneer je de andere richting gekozen had.

De singleplayer Road to Ruin die All Confrontations – en Dark Corners dus – biedt is vooral erg kort. Het is leuk, maar het is zeker niet genoeg om een aankoop te rechtvaardigen. Gelukkig zijn er ook nog multiplayerlevels die in Dark Corners zitten. In totaal zijn er zeven, zeer verschillende multiplayermaps die in Dark Corners zitten. Ze zorgen ervoor dat de prijs van Dark Corners een beetje draaglijker wordt, want 1200 Microsoft Points is wel erg veel voor dit geheel.

Mocht je dus de overige multiplayerlevels nog niet hebben, dan raden we je zonder meer het All Confrontations-pack aan, simpelweg omdat je meer waarde voor je geld krijgt. Heb je alle overige DLC echter al netjes op je Xbox 360 staan, dan kan je het beste maar eens goed nadenken voordat je Dark Corners koopt, want het is wel erg duur voor die korte singleplayer. Mocht je van plan zijn alleen de laatste te kopen, dan is het slim om misschien een puntje van het cijfer af te halen.

7 / 10

Gears of War 2: All Fronts Collection Yarno Ritzen Een shitload aan multiplayer en bar weinig singleplayer. 2009-08-01T01:01:00+02:00 7 10
ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.