Eurogamer.nl

Gameketen Nedgame wil PSP Go niet

Te weinig vernieuwingen; prijs te hoog.

Vandaag kregen we een bericht van de Nederlandse retailer Nedgame dat zij niet van plan zijn de PSP Go in hun assortiment op te nemen. Er worden een aantal redenen hiervoor genoemd.

Belangrijkste is volgens Nedgame de prijs van het apparaat. De 249 euro die voor de Go wordt gevraagd is in vergelijking met de adviesprijs van de PSP-3000 (EUR 169) zou veel te hoog zijn wanneer naar de beperkte vernieuwingen van het apparaat wordt gekeken.

Ook het gebrek aan een UMD-drive om spellen te kunnen afspelen - die zijn namelijk alleen te downloaden. Hierdoor zouden leuke aanbiedingen en de mogelijkheid tot het onderling ruilen van spellen wegvallen. Ook het feit dat het schermpje kleiner is, is in het nadeel van de consument, aldus Nedgame.

Nedgame zegt dat Sony zo een monopoliepositie krijgt op de verkoop van spellen, wat in zekere zin ook wel misschien waar is.

We hebben in dit artikel uitgelegd wat de echte reden is voor het niet in het assortiment opnemen van de PSP Go. Wil je meer informatie, dan is dat de plaats om naartoe te gaan.

Overigens hebben we Sony om een reactie gevraagd op dit alles.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.