Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Officiële Northgard release onthuld

Is geen ge-Heimdall meer.

Ontwikkelaar Shiro Games heeft de officiële releasedatum van Northgard bekendgemaakt. De game lanceert op 7 maart op Steam. Northgard was al enige tijd speelbaar via Steam Early Access.

De studio introduceert op 7 maart tevens een volledige campaign voor Northgard. Deze modus was tot dusver nog niet beschikbaar in de game. In de elf hoofdstukken lange verhaallijn speel je als Rig, een prins die op wraak uit is na de moord op zijn vader.

Bekijk op YouTube

Northgard is een strategiegame waarin je een vikingclan opbouwt op een nieuw ontdekt continent. De verschillende facties, locaties en vijanden in de game zijn gebaseerd op plaatsen, figuren en wezens uit de Noorse mythologie. Zo krijg je onder andere met trollen en Walkuren te maken.

Shiro Games maakte eerder onder andere Evoland en Evoland 2. Met Northgard slaat de ontwikkelaar een compleet andere richting in, maar afgaande op de Early Access-versie van de game is dat waarschijnlijk geen verkeerd idee geweest.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Northgard

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.
Reacties