Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Shroud of the Avatar release onthuld

Is een spirituele opvolger van Ultima.

Ontwikkelaar Portalarium heeft de releasedatum van Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues onthuld. De game lanceert op 27 maart op de pc, Mac en Linux.

Shroud of the Avatar is een nieuw project van Ultima-bedenker Richard 'Lord British' Garriott. De game is met behulp van crowdfundingsite Kickstarter gefinancierd. De campagne voor Shroud of the Avatar heeft in totaal bijna 2 miljoen dollar opgebracht.

Cover image for YouTube videoShroud of the Avatar: Forsaken Virtues - Early Access Trailer

Shroud of the Avatar is een fantasy RPG met een nadruk op keuzevrijheid. Zo kun je in de game je eigen huis bouwen en inrichten. De verhaallijn van Shroud of the Avatar is geschreven door Tracy Hickman, de auteur van de Dragonlance-boeken.

Je kunt ervoor kiezen om de game alleen of online met anderen te spelen. Zo kun je samen met anderen complete steden bouwen die permanent in de wereld aanwezig blijven. Ook de economie in Shroud of the Avatar reageert op acties van spelers.

Shroud of the Avatar is een spirituele opvolger van de Ultima-reeks. Garriott ontwikkelde de eerste game in de serie in 1981. Tot 1999 maakte hij nog negen vervolgen op deze titel. Een centrale figuur in de serie is de Avatar, de titel van het speelbare personage in de reeks.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties