Eurogamer.nl

Fortnite tips - Strategie voor een top 5 plaats

En om te winnen, natuurlijk.

In Fortnite van 99 andere spelers lijkt een enorme uitdaging. Onderstaande Fornite tips helpen je om de wedstrijd in jouw voordeel te laten uitdraaien.

Ons advies is niet wereldschokkend, aangezien het dezelfde tactiek is die spelers als sinds de release van de game hanteren. Maar sinds de komst van de aangepast map werkt deze methode nog een stuk beter dan voordien.

De strategie is gebaseerd op één simpel principe: vermijd de plekken waar veel volk samentroept.

De nieuwe locaties - Haunted Hills, Tilted Towers, Shifty Shafts - zijn interessante toevoegingen aan de map. Als je de game al een tijdje speelt, wil je dan ook logischerwijs die nieuwe locaties eens bezoeken.

Fornite tips: inhoudsopgave

Op deze pagina: Fornite tips - Strategie voor een top 5 plaats
Voor je begint, moet je een goede algemene strategie hebben. Hier vertellen je we hoe je je kansen op een hoge plaats aanzienlijk verbetert.

Fornite map update - Gold chest locaties
De Fornite map heeft onlangs een update gekregen. Hoog tijd dus dat je ontdekt waar alle nieuwe gold chests liggen.

Fortnite tips en strategie

Hou er echter rekening mee dat de andere 99 spelers hetzelfde denken. Tilted Towers is momenteel een slagveld. Haunted Hills is niet veel beter. Zelfs locaties als Junk Junction, waar de grens van het eiland een natuurlijke barrière naar het westen vormt, is een wespennest.

Landen in eender welke nieuwe locatie betekent momenteel dat je niet lang gaat overleven. Je maakt misschien wel enkele andere spelers af, maar de kans dat je als laatste overlevende Haunted Hills buitenwandelt is miniem. En het haalt weinig uit als je als 47e eindigt.

Als je wil winnen, ga je dus best naar een van de oudere locaties. Een plek die je al door en door kent. Een plek met weinig concurrenten.

fortnite_tips_1

Laat de andere maar zo vroeg mogelijk springen. Blijf in de bus tot op het allerlaatste moment.

Wacht tot het allerlaatste moment om uit de battle bus te springen. Probeer indien mogelijk zo dicht mogelijk bij de rand van het eiland te landen. Zoek zo snel mogelijk een gebouw. Zelfs de kleinste hutjes bevatten meestal wel goede loot waarmee je van start kan gaan. De belangrijkste wapens die je nodig hebt zijn een shotgun, een assault rifle en een sniper. Bandages, shields en grenades zijn mooi meegenomen maar niet essentieel.

Van zodra je die voorwerpen hebt, is het vooral een kwestie van conflicten te vermijden. Blijf aan de rand van de map, en neemt de langste route wanneer je je verplaatst naar het oog van de storm. Blijf zo lang mogelijk rondhangen aan de rand van het oog van de storm. Zo creëer je een natuurlijke barrière. Wacht zo lang mogelijk alvorens naar een volgende circkel te gaan.

Op die manier vermijd je dat je in de rug wordt aangevallen. Als je de kortste weg naar de volgende cirkel volgt, kom je onvermijdelijk andere spelers tegen die hetzelfde doen, of die aan de rand van de cirkel nietsvermoedende spelers opwachten.

fortnite_tips_2

De kortste weg is niet noodzakelijk de beste. Blijf rond de rand van het oog van de storm bewegen.

Loop ook zoveel mogelijk gehurkt rond. Veel spelers kiezen ervoor om hun eigen hutje te bouwen, maar die constructies lokken onvermijdelijk de aandacht van andere spelers. Door stealth te gebruiken vermijd je conflicten.

Terwijl je rondsluipt merk je de constructies van andere spelers van mijlenver op. Als dat gebouw zich binnen het oog van storm bevindt, zit er vermoedelijk een tegenstander in verschanst. Ook normale gebouwen benader je best met de nodige voorzichtigheid. Misschien is het reeds leeggeroofd. Misschien is het de perfecte plek voor jou om als dekking te gebruiken. Blijf stil en observeer je omgeving.

fortnite_tips_3

Ook als je in de storm zit, is er nog geen reden tot paniek. Je levenpunten gaan traag omlaag, dus je hebt nog tijd om jezelf in veiligheid te brengen.

Pas wanneer er minder dan 10 spelers overblijven, is het tijd om de confrontatie met andere spelers aan te gaan. Tegen dan heb je vermoedelijk wel je drie basiswapens gevonden. De shotgun gebruik je binnenin gebouwen. Snipers zijn voor lange afstanden. En de machine gun is handig om snel even je vijand te raken op de middellange afstand.

Blijf echter voorzichtig en wacht tot de alle spelers dichter bij elkaar worden gedreven in de steeds krimpende cirkel. Snelle reflexen helpen, maar het is vooral belangrijk om het hoofd koel te houden. Schiet niet op andere spelers van zodra je hen ziet. Laat andere ongeduldige spelers het werk voor jou opknappen. Als je erin slaagt om stiekem dichtbij een andere speler te komen, is een silenced pistol even dodelijk als een shotgun. Blijf rustig en verdedig jezelf in plaats van de andere spelers te proberen opjagen. Laat hen naar jou komen.

fortnite_tips_4

Top drie en slechts één confrontatie. Nu is het tijd voor de ontknoping.

Stealth gebruiken is misschien niet de meest opwindende manier om jezelf te verzekeren van een plaats in de top vijf, maar wel een van de meest efficiënte. Laat de andere spelers elkaar maar afmaken terwijl jij uit hun buurt probeert te blijven. Door de bosjes sluipen is minstens even spannend terwijl je het aantal resterende spelers ziet zakken. Houd het hoofd koel en wacht zolang mogelijk af. Met deze strategie heb je binnen de kortste keren die eerste plaats te pakken.

ADVERTENTIE

Reacties

Registreren

OF