Eurogamer.nl

Far Cry 5 - Release, gameplay en alles wat we weten

Update: co-op details.

Na een kort prehistorisch uitstapje keert Far Cry 5 terug naar het heden en zijn grote liefde: vuurwapens, heel erg veel vuurwapens. Het fictieve Hope County, gelegen in de staat Montana in de Verenigde Staten van Amerika, is de perfecte setting om die liefde opnieuw te doen opbloeien. Het gebied wordt geterroriseerd door de gestoorde dominee Joseph Seed en zijn volgelingen. De cult Eden Gate slaat door in zijn strijd om de traditionele Amerikaanse waarden van vrijheid, geloof en het recht om jezelf te bewapenen. Far Cry 5 heeft echter nog veel meer te bieden dan extreemrechtse militia. Hier lees je alvast alles wat we over Ubisofts shooter weten.

Far Cry 5 releasedatum

De Far Cry 5 release is 27 maart 2018. De game komt dan voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.

Als je een Far Cry 5 pre-order plaatst, dan ben je nu al zeker van een exemplaar van de game op de dag van release. Hieronder vind je een overzicht van de edities die je kunt bestellen:

Far Cry 5 verhaal en setting

Dominee Joseph Seed en zijn religieuze sekte maken Hope County onveilig en onderdrukken de bevolking. Seed ziet zichzelf als de 'Vader' en zijn volgelingen als zijn 'Kinderen'. Met God aan zijn kant probeert hij op controversiŽle wijze mensen bij zijn sekte in te lijven. Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks. Hij wordt daarin bijgestaan door zijn broers en halfzus. Jacob is een voormalig legerofficier en gaat over de wapens. John is een advocaat en gebruikt zijn kennis op land voor de cult te kopen. Tot slot is Faith het vriendelijke gezicht die volgelingen van Joseph's agenda moet overtuigen. Als hulpsheriff moet je daar een stokje voor steken. Voor het eerst in de Far Cry-serie speel je geen vooraf gedefinieerd personage, maar kun je zelf je geslacht en uiterlijk bepalen.

Tijdens die zelfmoordmissie krijg je onder andere hulp van de inwoners uit Hope County. Zo zijn pastoor Jerome Jeffries, piloot Nick Rye, barvrouw Mary May en sluipschutter Grace Armstrong echt niet van plan om zich bij de sekte te scharen. Ubisoft heeft eveneens laten weten dat je de campaign van Far Cry 5 volledig in co-op kunt doorlopen en dat de game de grootste map ooit in de serie bevat. Hoe het plot zich verder ontwikkelt is nog onduidelijk, maar je bent wel direct vanaf het begin vrij om te gaan en te staan waar je wilt. De ervaring is daarom volledig afhankelijk van welke richting je op gaat. Zo kan de eerste vijf uur van twee spelers compleet van elkaar verschillen en zelfs het verhaal kan een andere volgorde krijgen.

Far Cry 5 gameplay

De vertrouwde Ubisoft-formule gaat net zoals in Assassins Creed Origins lichtjes op de schop. Zo zijn er geen radiotorens meer om te beklimmen. Wel zijn er hoge plekken om vanaf te springen aangezien het wingsuit terugkeert. Het jagen is verder uitgebreid met vissen. Niet helemaal hetzelfde, maar je kunt met vrienden een wedstrijd houden wie er met zijn hengel de meeste vis weet te vangen.

Volledig nieuw is de mogelijkheid om personages (Guns for Hire) en dieren (Fangs for Hire) te rekruteren. Zo kun je Jeffries, Rye en May en Armstrong inhuren om de sekte aan te vallen. De mogelijkheid om dieren te temmen is overgenomen uit Far Cry Primal. Zo kun je bijvoorbeeld de hond Boomer niet alleen als bescherming gebruiken, maar hem ook inzetten of je gevallen wapens te brengen.

Ook voertuigen zoals gevechtsvliegtuigen, boten, monstertrucks, muscle cars en buggies zijn aanwezig. Het is overigens de eerste keer dat je in Far Cry ook met vliegtuigen het luchtruim kunt verkennen en luchtgevechten kunt voeren. Daarnaast kun je locaties vanuit de lucht bombarderen door explosieven uit je vliegtuig te gooien. Om de levensduur van de game te verlengen krijgt Far Cry 5 ook een Map Editor, waarmee je zelf levels kunt creŽren.

Far Cry 5 co-op

Zoals eerder aangehaald, is de hele campaign in co-op te spelen. Zodra beide spelers de eerste missie hebben voltooid, kunnen ze hele game samen verder spelen. Zo kan iemand vanuit de lucht dekking geven, terwijl de ander een kamp binnensluipt. Verder kun je elkaar ook van munitie en gezondheid voorzien en behoud je beide de ervaring en progressie die je tijdens een sessie opdoet. Alleen de host behoudt de progressie die in de wereld wordt gemaakt. Denk daarbij aan opdrachten die zijn voltooid en kampen die zijn bevrijd.

Far Cry 5 speciale edities

Als je Far Cry 5 pre-ordert, krijg je toegang tot de Doomsday Prepper Pack en de Extra Chaos Pack. Het eerste bestaat uit de Doomsday Prepper-outfit, Doomsday 1911-pistool en het Doomsday-busje. Het tweede pack bevat vier molotovcocktails, vier keer lokaas voor dieren, vier snelle buffs en vier razendsnelle buffs. Wat die buffs precies doen is nog onbekend.

Daarnaast zijn er drie verschillende uitvoeringen van de game te krijgen:

Normal Edition

 • Game

Far Cry 5 Deluxe Edition

 • Game
 • Big Game Hunter Pack (compound boog, quad en outfit)
 • Ace Pilot Hunter Pack (1911 pistool, helicopter en outfit)
 • Chaos Pack (molotovcocktails, lokaas voor dieren, snelle buffs en razendsnelle buffs)
 • Explosive Pack (C4, dynamiet, sensormijnen, granaten)
 • Uniek AR-C geweer en .44 Magnum
-deluxe-edition-fc5

Far Cry 5 Gold Edition

 • Game
 • Big Game Hunter Pack (compound boog, quad en outfit)
 • Ace Pilot Hunter Pack (1911 pistool, helicopter en outfit)
 • Chaos Pack (molotovcocktails, lokaas voor dieren, snelle buffs en razendsnelle buffs)
 • Explosive Pack (C4, dynamiet, sensormijnen, granaten)
 • Uniek AR-C geweer en .44 Magnum
 • Season pass
-gold-edition-fc5

Far Cry 5 season pass

Volgens de uitgever krijg je met een Far Cry 5 season pass toegang tot meer verhaallijnen, wapens, uitrustingen en voertuigen. Tot slot krijgt de PlayStation 4 extra content, dankzij een deal met Sony.

ADVERTENTIE

Reacties

Registreren

OF