Eurogamer.nl

FIFA 18 - Dribbels en de tegenstander kloppen

Tussen de benen.

De tegenstanders in FIFA 87 voorbijspelen klinkt eenvoudiger dan het werkelijk is. FIFA 18 dribbels bieden je uiteenlopende mogelijkheden om een verdediger te verschalken. En als het erop aankomt, kun je de bal zelfs door de benen van je tegenstander spelen. Hoe je dat doet, lees je hier.

Goede dribbels uitvoeren

Als een tegenstander in je weg staat, helpt een dribbel om hem voorbij te spelen. Maar je moet die wel goed beheersen, want anders maak je je belachelijk. Je voert een dribbel uit door de rechterstick in verschillende richtingen te bewegen. Er zijn talloze mogelijkheden, en je vindt in het menu terug wat je precies moet doen. Als je het zonder al te veel stress onder de knie wilt krijgen, oefen je het beste in de oefenarena. Houd er rekening mee dat niet elke speler elke truc kan uitvoeren. Dat hangt van de Star rating af. Hoe meer sterren een speler heeft, hoe meer trucjes hij in zijn arsenaal heeft.

Ook hier is een goede timing uiterst belangrijk. Je moet je op de perfecte afstand van de tegenstander bevinden: niet te ver, maar ook niet te dicht. Zo ben je zeker dat je de dribbel correct uitvoert zonder dat je tegenspeler de bal afsnoept. Het brengt niet op om een dribbel te vroeg uit te voeren, want zo kom je ook niet verder.

fifa_18_dribbels

Een slimme en snelle dribbel kan heel het spel openbreken.

Zelfs zonder de rechterstick houdt de speler de bal in duels en in de buurt van tegenspelers aan de voet, om zich in de kleine ruimte beter te kunnen bewegen. Verwacht bij even sterke of sterkere tegenstanders echter niet dat je eenvoudig door de verdediging kunt wandelen. Het helpt om af en toe snel van looprichting te veranderen, om zo een gat voor een medespeler te openen. Met de linkerschouderknop kun je een speler meteen stoppen, zodat hij vlot in een andere richting verder kan lopen.

Door de rechterstick in de looprichting in te drukken, leg je de bal een beetje naar voren. Dat maakt het mogelijk om tegenstanders voorbij te lopen. Je timing moet wel goed zijn, anders onderschept je tegenstander de bal. Dat is nu eenmaal het risico: als je niet precies genoeg bent, snoept een tegenspeler de bal af of speel je de bal buiten. Oefening baart kunst.

Meer FIFA 18 tips nodig? Zoals over FIFA 18 opstelllingen, FIFA 18 verdedigen, hoe je FIFA 18 goals scoort, hoe je in FIFA 18 dribbelt, goede FIFA 18 assists, hoe je FIFA 18 free kick perfect trapt en hoe je een FIFA 18 penalty of corner scoort.

Of heb je FIFA 18 Ultimate Team tips nodig? Zoals FUT 18 beginnerstips, of een uitgebreid overzicht over hoe FUT 18 Chemistry en FUT 18 Chemistry Styles werken. Weet je al ook FUT 18 speler kunt lenen en hoe je spelers met FUT 18 transfers koopt en verkoopt? En lees ook zeker onze tips over hoe je snel FUT 18 coins verdient!

Of ben je gewoon geďnteresseerd in wie de beste FIFA 18 spelers zijn? Zoals de beste FIFA 18 keepers, beste FIFA 18 verdedigers, beste FIFA 18 middenvelders of beste FIFA 18 aanvallers.

Bal door de benen spelen

Wil je een tegenstander voor schut zetten, dan kun je proberen de bal door zijn benen te spelen. Daar heb je drie dingen voor nodig: geluk, behendigheid en een speler met minstens vier sterren. Die rating is namelijk vereist om de truc te kunnen uitvoeren.

Heb je zo'n speler en is hij aan de bal, loop dan op een tegenspeler af. Ongeveer drie tot twee meter voor hem begin je de truc uit te voeren. Als je te ver of te dicht bent, lukt het niet. Prent dus goed in je hoofd wanneer je de truc moet uitvoeren.

Houd de linkertrigger ingedrukt en druk op de knop voor de grondpass (A, X). Druk bovendien de linkerstick in de richting van je tegenspeler. Als je timing klopt en je genoeg geluk hebt, dan rolt de bal door zijn benen en kun je gewoon doorlopen, met mogelijk een goede doelkans tot gevolg.

ADVERTENTIE

Reacties

Registreren

OF