Eurogamer.nl

Microsoft zet productie Kinect stop

Tijd voor een laatste groet.

Microsoft maakt bekend dat de productie van de Kinect is stopgezet. Voorlopig zijn er volgens Microsoft nog voldoende Kinects beschikbaar, maar daar komt geen nieuwe voorraad meer bij.

De Kinect lanceerde in 2010 als randapparatuur voor de Xbox 360. In 2013 volgde een tweede versie die aanvankelijk standaard bij elke Xbox One zat. Later kwam er ook een versie van de Xbox One zonder Kinect. In totaal is de Kinect meer dan 35 miljoen keer verkocht.

Kinect-gebruikers kunnen voorlopig nog steeds met al hun problemen terecht bij de klantendienst van Microsoft. Daarnaast meldt het bedrijf dat de Microsoft HoloLens een aantal functies van de Kinect overneemt.

ADVERTENTIE

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.