Eurogamer.nl

FIFA 18 - Top 10 verdedigers

Parkeer de bus.

Wanneer je ijzervreters als Jaap Stam, Marco Materazzi of Paolo Maldini tegenover je had staan, dan wist je als aanvaller dat je je borst behoorlijk nat kon maken. Ten opzichte van de beste verdedigers van FIFA 17 zijn er dit jaar maar liefst drie nieuwe gezichten in de toplijst te vinden. Nieuwsgierig naar wie dat zijn? Je leest het hier in het overzicht van de top 10 beste FIFA 18 verdedigers met de hoogste player ratings.

Andere FIFA 18 player ratings:

IFA 18 player ratings - Top 100 beste spelers

FIFA 18 - Top 10 keepers
FIFA 18 - Top 10 verdedigers
FIFA 18 - Top 10 aanvallers

FIFA 18 - Beste verdedigers

1. Sergio Ramos

Ramos is inmiddels alweer aan zijn dertiende seizoen voor Real Madrid begonnen. Oké, hij pakt zo nu en dan wel eens domme kaarten. Maar hij is sterk en scoort voor een verdediger relatief vaak. De Spanjaard is deze FIFA-editie niet voor niets de beste verdediger.

7

2. Giorgio Chiellini

'Tot hier en niet verder.' Chiellini is met zijn boevenkop en fysieke kracht een verdediger die je als spits liever uit de weg loopt. En het lijkt alsof de Italiaan elk seizoen alleen maar beter wordt. Een verdediger van absolute topklasse.

16

3. Leonardo Bonucci

Bonucci maakte afgelopen zomer de gevoelige overstap van Juventus naar AC Milan. Dat is voor de rossoneri gewoonweg een topaankoop aangezien de Italiaan een van de beste centrale verdedigers van dit moment is. In vergelijking met het gros van de verdedigers kan hij ook nog eens prima dribbelen en passen.

23

4. Thiago Silva

Thiago Silva is de rots in de branding van PSG en het Braziliaanse team. Opgegroeid in de sloppenwijken van Rio de Janeiro, maar inmiddels uitgegroeid tot een ware leider tussen de prima donna's. Thiago Silva behoort al jaren tot het neusje van de verdedigingszalm.

25

5. Mats Hummels

Vorig jaar wisselde Hummels Borussia Dortmund voor Bayern München in, maar ook daar is hij een vaste waarde in de basiself. De Duitser staat bekend om zijn veelzijdigheid en wordt soms zelfs wel eens vergeleken met niemand minder dan Franz Beckenbauer. Bovendien heeft hij zijn hart op de goede plek zitten aangezien hij 1 procent van zijn salaris aan goede doelen besteed.

26

6. Diego Godín

Deze Uruguayaan is al jaren een vaste pion in het team van Diego Simeone. Ervaren, betrouwbaar en heeft zich sinds zijn beslissende goal tijdens het kampioenschap in 2014 sowieso bij het legioen onsterfelijk gemaakt.

27

7. Jérôme Boateng

Boateng stond in FIFA 17 nog op nummer 1 als het op verdedigers aankwam, maar zakt nu in die lijst voor FIFA 18. Deze boomlange rechtspoot kan overigens ook prima met zijn linkerbeen schieten. Zijn halfbroer Kevin Prince speelt voor de verandering weer eens bij een nieuwe club: die is namelijk bij Eintracht Frankfurt opgedoken.

33

8. Marcelo

De Braziliaan met de flinke haardos bestrijkt al jaren de linkerflank van Real Madrid. Er zijn weinig verdedigers die zo offensief ingesteld en behendig met de bal zijn. Marcello is de beste vleugelverdediger van dit moment.

38

9. Gerard Piqué

Piqué heeft een prijzenkast waar menig voetballer nog niet eens over durft te dromen. De lange centrale verdediger is sterk in de lucht en heeft een goede tackle in huis. En tja, met een bloedmooie vrouw als Shakira heeft de Catalaan ook dat nog eens mee.

42

10. Alex Sandro

De laatste verdediger in deze top 10 is de Braziliaan Alex Sandro die voor Juventus uitkomt. Daar maakt de linkspoot met zijn snelheid, behendigheid en fysieke kracht de linkervleugel onveilig. Alex Sandro is een complete verdediger die alleen nog maar beter kan worden.

52

De FIFA 18 release valt op 29 september 2017. De voetbalgame is vanaf dan op de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Switch, Xbox 360 en Xbox One speelbaar. Wil je meer weten? Hier lees je alle FIFA 18 info.

ADVERTENTIE

Reacties

Registreren

OF