Eurogamer.nl

FIFA 18 - Top 10 middenvelders

Hart van het veld.

Met de punt naar achteren, box-to-box, stofzuigers... nergens zijn er zoveel tactieken en rollen als op het middenveld. Wedstrijden worden dan ook regelmatig in dit gedeelte van het veld beslist. Ten opzichte van de beste middenvelders in FIFA 17 zijn er de nodige verschuivingen waar te nemen. Hier vind je een overzicht van de beste middenvelders van FIFA 18.

Andere FIFA 18 player ratings:

FIFA 18 player ratings - Top 100 beste spelers

FIFA 18 - Top 10 keepers
FIFA 18 - Top 10 verdedigers
FIFA 18 - Top 10 aanvallers

FIFA 18 - Beste middenvelders

1. Toni Kroos

Kroos voert dit jaar de lijst van de beste middenvelders aan. Hij beschikt over bijna alle facetten die een moderne middenvelder dient te bezitten, maar blinkt vooral in zijn passing uit. Het is niet ongebruikelijk dat de Duitser tijdens een wedstrijd de meeste succesvolle passes geeft.

9

2. Luka Modrić

Modrić is de regisseur van Real Madrid en Kroatië. De kleine Kroaat moet het over het algemeen niet van zijn doelpunten hebben, maar alles begint bij deze geniale spelverdeler. Een onmisbare schakel in elk team.

12

3. Alexis Sánchez

Snel, behendig, neusje voor de goal... Het is niet zo gek dat van alle kanten aan Sánchez getrokken wordt, maar de Chileense speler staat nog steeds bij Arsenal onder contract. Dikke kans echter dat hij na dit seizoen alsnog transfervrij The Gunners verlaat.

14

4. Kevin De Bruyne

Mourinho moet zich ongetwijfeld nog wel eens achter de oren krabben omdat hij zich tijdens zijn Chelsea-periode kritisch over De Bruyne uitliet. De roodharige Belg is namelijk uitgegroeid tot een van Guardiola's lievelingetjes. Hij is een van de beste passers op de voetbalvelden.

15

5. Paola Dybala

Hoewel Dybala regelmatig als schaduwspits fungeert, bestempelt EA Sports hem als een aanvallende middenvelder. Hij is hoe dan ook een van de grootste talenten van onder de 25 jaar. Met zijn finesse, snelheid en neusje voor de goal wordt de Argentijn steeds vaker met zijn landgenoot Lionel Messi vergeleken.

21

6. Thiago

Toen Pep Guardiola in 2013 naar FC Bayern München vertrok, nam hij Thiago Alcântara do Nascimento - kortweg Thiago - met zich mee. De creatieve spelverdeler kende een wat stroef begin daar, maar heeft inmiddels zijn plek gevonden. De Braziliaan blinkt vooral in dribbelen en passing uit.

22

7. Arjen Robben

Met zijn 33 jaar is Robben de oudste speler van dit gezelschap, maar ondanks zijn leeftijd nog steeds topfit. Weinig spelers zijn zo gedreven als de Nederlander. Hoewel Robben het niet bepaald van zijn verdedigende taken moet hebben, is de flankspeler aan de bal nog steeds levensgevaarlijk.

24

8. Mesut Özil

De Duitser is flink wat plaatsen gezakt in de lijst met beste middenvelders en krijgt regelmatig de kritiek dat hij tijdens grote wedstrijden onzichtbaar is. Toch laat de technische linkspoot regelmatig zien nog steeds een klasbak te zijn.

32

9. Marco Verratti

Na een sterk seizoen verovert Verratti een plekje in deze top 10 van middenvelders. De Italiaan moet het niet bepaald van zijn lengte hebben, maar compenseert dat met zijn uitmuntende dribbelvaardigheden. Hij is daarnaast spelmaker met een mentaliteit waar menig voetballer een puntje aan kan zuigen.

34

10. N'Golo Kanté

Kanté maakt vorig jaar de overstap van Leicester City naar Chelsea en liet overtuigend zien de ruim 30 miljoen euro meer dan waard te zijn. De Fransman werd zelfs tot speler van het seizoen in de Premier League uitgeroepen. De verdedigende middenvelder is veelzijdig, maar bovenal energiek.

35

De FIFA 18 release valt op 29 september 2017. De voetbalgame is vanaf dan op de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Switch, Xbox 360 en Xbox One speelbaar. Wil je meer weten? Hier lees je alle FIFA 18 info.

ADVERTENTIE

Reacties

Registreren

OF