Eurogamer.nl

Valve verwijdert tweehonderd games van Steam

Bestempeld als nepgames.

Valve heeft 173 games van Steam verwijderd. Het bedrijf bestempelt ze als 'nepgames'.

Het gaat hier om games die de algemene voorwaarden voor uitgevers schenden. De games zijn zeer goedkoop, gemaakt met gratis of gestolen 'art assets' en leveren Steam Cards op. Die worden vervolgens doorverkocht en ontwikkelaars krijgen een deel van de opbrengsten.

"De games zorgden voor een hoop frustratie bij klanten en andere ontwikkelaars. Het is gebleken dat de ontwikkelaars in kwestie allemaal dezelfde persoon waren, die onder verschillende accounts te werk ging", aldus Valve.

"Dit individu haalde extreme acties uit die de functionaliteit van onze winkel en toolset beďnvloedde. Hij lanceerde meerdere identieke games, die het lastig maakten voor spelers om nieuwe games te vinden. Deze ontwikkelaar maakte ook misbruik van ons Steam key-systeem".

Valve heeft alle games van deze ontwikkelaars verwijderd en hun zakenrelatie beëindigd.

ADVERTENTIE

Reacties

Registreren

OF