Eurogamer.nl

Overwatch bug zorgt voor bans en reductie in SR

Zeldzaam, maar schadelijk.

Een bug in Overwatch zorgt voor een reductie in 'skill rating' en getroffen spelers riskeren verbannen te worden van het competitieve seizoen. Blizzard is op de hoogte van de bug.

De bug is voor het eerst aan het begin van september geconstateerd. Het probleem doet zich mogelijk voor wanneer een speler zijn verbinding verliest tijdens het laden van een competitieve match. De game gaat dan in een permanente lus waarin het blijft wachten op andere spelers.

Spelers die tijdens deze oneindige lus besluiten om de game af te sluiten, riskeren een ban en een verlies van SR-punten. Sommige spelers hebben een ban voor het gehele seizoen. Krijg je drie van dit soort bans, dan mag je Overwatch nooit meer competitief spelen.

Blizzard laat weten dat de bug de hoogste prioriteit krijgt. Bovendien heeft het bedrijf de getroffen accounts geďdentificeerd, de ban opgeheven en hun skill ranking hersteld. "We weten nog niet wanneer we deze bug hebben opgelost, maar we houden jullie op de hoogte".

Onlangs heeft Blizzard Junkertown toegevoegd aan Overwatch.

ADVERTENTIE

Reacties

Registreren

OF