Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Resident Evil 2 bordspel succesvol op Kickstarter gefinancierd

Is een grote hit.

Capcom maakt bekend dat het officiële Resident Evil 2 bordspel succesvol op Kickstarter is gefinancierd. De campagne heeft binnen een uur het beoogde doelbedrag van 150.000 pond behaald.

Steamforged Games staat in voor de ontwikkeling. Het bedrijf was eerder verantwoordelijk voor het officiële Dark Souls bordspel. Uiteindelijk haalde die campagne ruim 3.7 miljoen pond op.

In het Resident Evil 2 bordspel kiezen 4 spelers een bekend personage uit de game en gaan daarna op verkenning in Raccoon City. Er zijn miniaturen voor Leon Kennedy, Robert Kendo, Claire Redfield en Ada Wong.

Bekijk op YouTube

Er zijn ook miniaturen voor zombies en zombiehonden. Daarnaast komen de Licker en G-mutant in het bordspel terug. Tot slot nemen spelers het op tegen William Birkin terwijl hij zich in de derde fase van zijn mutatie bevindt.

Net zoals in de game moet je in het bordspel zorgvuldig met je voorraden omgaan. Er is ook sprake van een Tension Deck. Hier moet je een kaart van pakken die onder andere een veilige doorgang of een aanval van een monster kan betekenen.

Twee jaar geleden heeft Capcom een Resident Evil 2 Remake aangekondigd. Tegelijkertijd is toen de ontwikkeling van de Resident Evil 2 fan remake gestaakt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Resident Evil 2

Nintendo GameCube, PS1

Awaiting cover image

Resident Evil 2 Remake

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.
Reacties