Eurogamer.nl

Resident Evil 2 bordspel succesvol op Kickstarter gefinancierd

Is een grote hit.

Capcom maakt bekend dat het officiŽle Resident Evil 2 bordspel succesvol op Kickstarter is gefinancierd. De campagne heeft binnen een uur het beoogde doelbedrag van 150.000 pond behaald.

Steamforged Games staat in voor de ontwikkeling. Het bedrijf was eerder verantwoordelijk voor het officiŽle Dark Souls bordspel. Uiteindelijk haalde die campagne ruim 3.7 miljoen pond op.

In het Resident Evil 2 bordspel kiezen 4 spelers een bekend personage uit de game en gaan daarna op verkenning in Raccoon City. Er zijn miniaturen voor Leon Kennedy, Robert Kendo, Claire Redfield en Ada Wong.

Er zijn ook miniaturen voor zombies en zombiehonden. Daarnaast komen de Licker en G-mutant in het bordspel terug. Tot slot nemen spelers het op tegen William Birkin terwijl hij zich in de derde fase van zijn mutatie bevindt.

Net zoals in de game moet je in het bordspel zorgvuldig met je voorraden omgaan. Er is ook sprake van een Tension Deck. Hier moet je een kaart van pakken die onder andere een veilige doorgang of een aanval van een monster kan betekenen.

Twee jaar geleden heeft Capcom een Resident Evil 2 Remake aangekondigd. Tegelijkertijd is toen de ontwikkeling van de Resident Evil 2 fan remake gestaakt.

ADVERTENTIE

Reacties

Registreren

OF