Eurogamer.nl

Pokémon GO map, trackers en locaties - waar vind je elke (Gen 2) Pokémon

Vind snel alle soorten Pokémon.

Momenteel is iedereen in Nederland en België aan het jagen op Pokémon dankzij Pokémon GO. En iedereen heeft altijd dezelfde vraag: waar zijn alle zeldzame Pokémon en waarom is de tracking functie in de app (de drie voetjes) zo waardeloos? Zoals wel vaker wanneer een grote groep mensen op internet een collectief probleem heeft, werd de oplossing al snel zelf in elkaar gestoken. Er duiken nu verschillende kaarten op, al dan niet als standalone app of als plug-in bij Google Maps om daarop de locaties van alle Pokémon aangeduid. We zetten de meest veelbelovende en de beste even op een rijtje.

Update: Sinds de laatste Pokémon Go update zijn de meeste Pokémon trackers en maps nog steeds offline. Niantic heeft de serververbindingen voorzien van encryptie. Goed voor de game servers want dat betekent dat al die trackers niet meer in kunnen loggen en voor serverproblemen zorgen. Nadeel voor de trainers want die kunnen er nu geen gebruik meer van maken. Vooral met de kapotte 'Nearby' functie is dat vervelend.

De toekomst van de maps en trackers op deze pagina is momenteel dus nog onzeker, daarom zetten we er zoveel mogelijk op een rij. Probeer ze dus rustig allemaal tot je een werkende vindt.

Op Reddit zijn ze nu bezig met een Global Nest Atlas, een crowdsourced web-applicatie waarmee gebruikers aan kunnen geven waar welke Pokémon is. Dit project maakt niet gebruik van dezelfde loginmethodieken als de trackers en zit daarom Niantic op die manier niet in de weg.

Update 2: Pokémon Go update 0.33.0 - 1.3.0 voegt een nieuw soort tracker toe. De Pokémon Go Sightings-trackerwerkt met de verschillende Pokéstops. Voortaan zie je welke Pokémon zich rond elke Pokéstop bevinden. Het is een verbetering op het oude systeem, maar blijft minder accuraat dan third-party Pokémon Go maps en trackers.

Laatste update: 17/02/2017

Pokémon GO scanner op Pokemap.net

pokemapnet

Een van de nieuwste Pokémon maps en scanners die in de Benelux goed werkt. Je kunt in een keer een groot gebied scannen of op individuele Pokémon selecteren. De informatie je Pokemap.net aanbiedt is niet heel uitgebreid, maar wel steeds accuraat.

Status: Actief.

Pokémon GO Gym & Pokéstops op PokémonGoMap.info

pokemongomap

Voor je naar de locaties van de Pokémon zelf zoekt, is het ook handig om te weten waar de Pokéstops en Gyms zich bevinden. Op PokémonGoMap.info vind je al deze plaatsen over heel de wereld. Perfect als je snel een uitstapje plant of een ideale route zoekt op Pokéstops te farmen.

Status: Actief.

Pokémon GO maps op Pokémapper

pokemapper

Pokémapper is een Engelse website die zich baseert op een OpenStreetMap met daarop alle locaties van Pokémon en Pokéstops trackt. Het hele project werkt op informatie die uit de community komt. Elke Pokémon GO speler kan via Facebook inloggen op de website en zeggen waar hij of zij een bepaalde Pokémon gezien heeft. Hoe meer mensen zich bij het project aansluiten, hoe accurater en uitgebreider de kaart wordt. Op dit moment is Pokémapper helaas nog niet zo uitgebreid. Ook zijn er mensen die het fijn vinden valse informatie te verspreiden. Neem dus alle locaties van mythic en legendary Pokémon met een handvol zout.

Status: Actief. Weinig activiteit.

Pokémon Go maps op Pokévision

Als je trolls wil ontwijken, is de Pokévision tracker misschien wel wat voor jou. Deze Engelstalige website krijgt zijn data rechtstreeks van de Niantic API. Het voordeel is meteen duidelijk. De data is uitgebreider, accurater en de trolls blijven onder hun brug. Het nadeel is wel dat, omdat de informatie van de servers van Niantic zelf komt, Pokévision niet werkt als de servers plat liggen.

Pokévision gebruiken is heel simpel. In het zoekveld in de rechterbovenhoek van je scherm stel je je huidige locatie in (straat, huisnummer en postcode). Vervolgens klik je op de rode knop en je ziet de Pokémon rondom je verschijnen.

Status: Inactief. Toekomst onzeker.

Pokémon Go maps op Poké Radar

Poké Radar is nog zo'n community project waarbij spelers zelf de locaties kunnen ingeven waar ze Pokémon gezien hebben. Om het trolls wat moeilijker te maken, kun je enkel informatie toevoegen als je de app voor smartphones en tablets installeert. Daarnaast kan de website-versie van Poké Radar ook niet goed overweg met zijn eigen populariteit. Daardoor is de site heel traag in gebruik momenteel.

Status: Actief. Weinig activiteit.

Pokémon Go tracker PokéMesh

pokemesh

PokéMesh installeer je aan de hand van een APK-bestand op je Android smartphone. De app toont je allemaal Pokémon die in je buurt zijn of op een plaats die je zelf kiest. Vooral de filterfucntie is handig, waarmee je Pokémon die je niet wilt vangen kunt verbergen. Bovendien kan je de app in background mode runnen, waardoor je batterij spaart en toch push notifications krijgt.

Status: Actief.

Pokémon Go maps op PokeWhere

Enkele van onze bezoekers raden PokeWhere aan. Deze tracker werkt net iets anders dan alle anderen. In plaats van de data rechtstreeks uit de game te halen, zoekt deze Pokémon map informatie van over heel het internet. Een algoritme verwerkt alles en samen met extra feedback van gebruikers wordt alles in een overzichtelijke plattegrond gegoten. Dit project heeft heel wat potentieel en werkt al goed in voor Nederlandse locaties. De Belgische kaarten moeten nog wat verbeterd worden. In ieder geval een interessante Pokémon Go tracker om in het oog te houden.

Status: Offline. Toekomst onzeker.

Pokémon Go maps op FastPokeMap

fastpokemap

FastPokeMap is een van de nieuwste trackers. Geef je locatie in en druk vervolgens op de grote knop beneden aan het scherm om te beginnen scannnen. Je ziet welke Pokémon in de buurt zitten en hoelang deze hier nog schuilhouden. Tot nu toe werkt deze Pokémon Go map erg goed, maar zoals altijd is het nog even afwachten hoe Niantic reageert.

Status: Actief. Veel activiteit.

Pokémon Go tracker app Go Radar

goradar

Go Radar is geen website, maar een app voor je iPhone en iPad. Je moet geen account aanmaken en de app is volledig gratis om te gebruiken. Je kunt aangeven welke Pokémon je nog wilt vangen en vervolgens er voor kiezen om alleen nog die selectie op de kaart te tonen. Dit verhelpt het probleem van een veel te drukke kaart waarmee vele andere Pokémon Go trackers te kampen hebben. Bovendien stel je zelf in welke notificaties je wilt ontvangen.

Status: Actief. Veel activiteit.

Pokémon Go tracker app Radar for Pokémon Go

Deze Pokémon Go app voor iPhone is gemaakt door Nederlanders. Radar is geen scanner zoals de meeste anderen, maar wordt volledig door de gebruikers zelf ondersteund. Dit wil zeggen dat trainers zelf moeten ingeven welke Pokémon ze waar gevangen hebben. Deze informatie wordt vervolgens met iedereen in de buurt gedeeld. Niet altijd even betrouwbaar, maar deze map loopt in ieder geval geen risico om door Niantic verbannen te worden.

Status: Offline. Toekomst onzeker.

Waar zitten die Pokémon nu in Pokémon Go? Wel, eigenlijk overal. Maar de verschillende Pokémon locaties zijn niet willekeurig. Bepaalde soorten Pokémon komen alleen in specifieke regio's of gebieden voor. Woon je bijvoorbeeld vlakbij een bosrijk gebied, dan is de kans groot dan je een grass Pokémon vangt. Bij een rivier vind je dan weer een water Pokémon. Logisch toch?

Wel niet helemaal. Voor psycho Pokémons moet je rond ziekenhuizen zoeken, maar het kan ook zijn dat je een normale Pokémon tegenkomt die verloren is gelopen. Ligt de rivier naast een vliegveld, dan kom je aan de oever misschien wel een flight Pokémon tegen. Deze lijst met waar je Pokémon kunt vinden, geeft dus slechts een goede indicatie van de verschillende locaties waar je welke Pokémon kunt vinden.

Geef dus niet op met zoeken als je niet meteen een draak in een kasteel vangt. Slenter wat rond, geniet van het uitzicht en wacht geduldig af tot de zeldzame Pokémon zelf te voorschijn komt.

Waar vind je Pokémon in Pokémon Go

Normaal (Normal): Deze Pokémon vind je quasi overal, met inbegrip van bossen, weiden en talloze andere plaatsen.

Waar vind je normale Pokémon: Pleinen, grasvelden, alle soorten straten, scholen, universiteiten, horeca, bibliotheken, stadions en eigenlijk overal zowat.

1

Steen (Stone) Deze robuuste Pokémon vind je logischerwijs in de buurt van stevige bouwwerken. Zoek in de buurt van grote gebouwen in de stad, industriegebied of steengroeven. Een normale weg is wat te min, maar een grote parkeerplaats of snelweg geven je meer kans om ze te vinden.

Waar vind je steen Pokémon: Steengroeven, stedelijke omgevingen, parkeerplaatsen en grote autowegen, grote industriegebieden.

2

Staal (Steel): Waar vind je staal? In een staalfabriek natuurlijk, maar omdat je deze niet overal vind, zijn staal Pokémon ook tevreden met plaatsen waar je het eindproduct vind. Een treinstation met een groot perron of een modern kantoorgebouw is uitstekend jachtterrein.

Waar vind je staal Pokémon: In moderne gebouwen, spoorwegen (kinderen, speel niet op de spoorwegen!).

3

Gras (Grass): Dorpsbewoners zullen deze soort talloze keren ontmoeten. In de stad moet je echter al wat verder gaan zoeken. Een park of speeltuin zijn een logische eerste keuze. Ook de voorstad met zijn grote tuinen levert heel wat gras Pokémon op.

Waar vind je gras Pokémon: Akkers, boerderijen, tuinen, alle soorten groene ruimtes, speeltuinen, groene woongebieden.

4

Grond (Ground): Klinkt makkelijk toch? Grond vind je namelijk overal. Toch is deze Pokémon soort wat kieskeuriger. Landbouwgrond is erg populair of bijvoorbeeld een open gebied rond een luchthaven of spoorweg. Zolang dat er meer geen beton ligt. Waar je bruine grond ziet, moet je je ogen openhouden.

Waar vind je grond Pokémon: Spoorwegen en luchthavens (kinderen, let op: geen enkele Pokémon is het waard om onder een 747 terecht te komen!), alle open velden zoals akkers en velden, grachten, rivieren, parkeerplaatsen met zandgrond.

5

Draken (Dragon): Draken spreken tot iedereen zijn verbeelding. Deze Pokémon soort is zich echter van zijn legendarische status bewust? Je vindt ze dus enkel rond bekende bezienswaardigheden in de stad of op het platteland. Hoe beroemder de plaats, des te groter de kans dat een draak zichzelf toont.

Waar vind je draak Pokémon: Beroemde plekken en bezienswaardigheden in steden en op het platteland (kastelen bijvoorbeeld).

6

Fee (Fairy): Minder kieskeurig dan draken. Deze soort vind je in de buurt van kleinere monumenten, een dorpsplein of een kerk. Of zelfs de begraafplaats achter de kerk.

Waar vind je fee Pokémon: Kerkhoven, kerken, bezienswaardigheden en monumenten.

7

Water (Water): Wat denk je zelf? Aan het water natuurlijk. Je vindt ze droog aan de oever, dus Pokémontrainers die niet kunnen zwemmen hoeven zich geen zorgen te maken. Zoek in een haven, op de oever van een kanaal of rivieer en natuurlijk de zee. Vergeet ook zwemvijvers op warme dagen niet.

Waar vind je water Pokémon: Overal waar er water is, rivieren, de zee, meren, zee- en jachthavens, kanalen.

8

Spook (Ghost): Als je angsthaas bent, laat je deze Pokémon soort beter achterwegen. Je vindt ze natuurlijk naar goede griezelige gewoonte terug in de buurt van een begraafplaats. Pas wel op: een begraafplaats is een serene plaats, ga dus steeds respectvol met je omgeving en mensen in de buurt om.

Waar vind je spook Pokémon: Begraafplaats, kerkhof.

9

Donker (Dark): Waar is het vaak donker? Denk aan een bioscoop, een theater of opera. Voor een of andere reden hebben deze Pokémon duidelijk een artistiek kantje. Al vind je ze soms ook op het kerkhof.

Waar vind je donkere Pokémon: Bioscopen, theaters, operahuizen, kerkhoven.

10

Insect (Bug) / Vlieg (Flying): Beide soorten komen in gelijkaardige gebieden voor. Als je van het platteland, boerderijen, bossen en open weiden houdt, dan zal je snel veel insect en vlieg Pokémon verzamelen. In de stad heb je kans om rond vliegvelden, grote bedrijven en speeltuinen deze soort te vangen.

Waar vind je insect en vlieg Pokémon: Op het platteland, akkers, de velden, grote parken en speelpleinen.

11

Ijs (Ice): Het klinkt misschien moeilijk om tijdens de zomer deze soort Pokémon te vangen, tenzij je in het hooggebergte woont natuurlijk. Gletsjers en skicentra zijn hun favoriete locaties. Soms vind je ze ook verdwaald op een groen grasveld. Verwacht in ieder geval dat tijdens de wintermaanden hun populatie sterk zal stijgen.

Waar vind je ijs Pokémon: In het gras (ook als het niet gevroren heeft!), gletsjers en skigebieden.

12

Psychic (Psychic): Deze paranormale Pokémon vind je in de buurt van ziekenhuisen, sanatoria en andere gezondheidsinstellingen. Pas wel op: val personeel van deze centra niet lastig en begeef je niet op plaatsen waar je mag komen. Het hek of de parking rond het ziekenhuis is dicht genoeg om een psychic Pokémon te vangen.

Waar vind je psychic Pokémon: Ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen.

13

Elektrisch (Electric): Overal waar veel stroom en elektriciteit is. Denk terug aan onze waarschuwing: vang Pokémon op een veilige afstand. Blijf uit de buurt van gebieden of installaties met gevarentekens. Bovendien vind je deze soort ook in commerciële gebieden die veel stroom verbruiken.

Waar vind je elektrische Pokémon: Commerciële gebieden (winkelcentra bijvoorbeeld), fabrieken en elektriciteitscentrales.

14

Vuur (Fire): Je hoeft geen brandstichter te worden om een vuur Pokémon te vangen. Loop gewoon wat rondjes in een woonwijk en deze vurige wezens vliegen je om de oren.

Waar vind je vuur Pokémon: Woongebieden en -wijken.

15

Vecht (Fight): Deze Pokémon houden van competitie. Zoek deze vechtersbazen rond een fitnesscentrum, sporthal, voetbalveld of stadion. Je moet de testosteron en de competitiedrift in de lucht kunnen ruiken.

Waar vind je vecht Pokémon: Stadions, arena's en fitnesscentra.

16

Gif (Poison): Deze ziekelijke Pokémons verschuilen zich in drassig en moerassig gebied. Trek je laarzen en slechte kledij aan voor je op jact gaat!

Waar vind je gif Pokémon: Moerassen (pas op en zorg dat ze jou niet over 400 jaar opgraven als veenlijk!)

Meer Pokémon Go tips nodig? Begin eerst bij de Pokémon Go Eggs. Om te weten hoe je de Pokémon Go Legendary Pokémon vangt, moet je eerst weten hoe de Pokémon Go Gyms en Pokémon Go Raids werken. Ook handig om te weten is hoe je zo snel mogelijk Pokémon Go Coins en de nieuwe Pokémon Go Badges verdient. De Pokémon Go Eevee evoluties krijg je op een unieke manier, maar net als altijd heb je natuurlijk ook een hele boel Pokémon Go Candy nodig. Om de nieuwe Pokémon Go Gen 2 Pokémon te evolueren heb je echter Pokémon Go Special Items nodig, zoals de King's Rock, Metal Coat, Up-Grade, Dragon Scale en Sun Stone. Vergeet ook de schattige Pokémon Go Baby Pokémon niet! Om makkelijker de juiste Pokémon te vinden, gebruik je een handige Pokémon Go map, de Pokémon Go Sightings en Nearby trackers op en juiste manier en vervolgens gebruik je Pokémon Go Berries om ze makkelijker te vangen. En vergeet ook je Pokémon Go Buddy niet mee te nemen! Voor de meer 'avontuurlijke' Pokémon-jager zijn er ook nog Pokémon Go cheats of een meer risicovolle Pokémon Go hack.

Voor je naar die plekken loopt of fietst: denk eraan dat dat algemene richtlijnen zijn. Het kan zijn dat je een Pokémon van een bepaalde soort tegenkomt op een gebied waar je deze normaal niet zou vinden. Het gaat om kansberekening. Er bestaat een kans dat je een water Pokémon tegenkomt in een industrieel gebied, maar die kans is veel kleiner dan dat je diezelfde Pokémon in Pokémon GO zou tegenkomen aan zee.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.