Eurogamer.nl

Pokémon GO Eggs - 2km, 5km en 10km (Gen 2) Egg hatchen

Update: nieuwe chart.

Het voordeel van zelf Pokémon Go Eggs uitbroeden, is dat je daarmee je kansen vergroot minder voor de hand liggende Pokémon te krijgen. Als je overigens alleen een overzicht zoekt van welke Pokémon er uit welke Egg komt, kun je het beste een stukje naar beneden scrollen. Zo niet, dan lees je hieronder wat meer over de gewilde eieren in de game.

Als je bovendien nog enkele hacks of tricks zoekt om de Eggs makkelijker uit te broeden, kunnen we je ook verder helpen. Het haalt natuurlijk de fun wat uit de game, maar we begrijpen ook wel dat de meest fanatieke verzamelaars niet altijd tijd en zin hebben om twee, vijf of tien kilometer te wandelen.

Laatste update: 11/07/2017 - Sinds de Pokémon Go Gen 2 update bevat de game 80 nieuwe Pokémon en nieuwe baby Pokémon. Een aanzienlijke deel van deze nieuwe wezentjes kun je in Eggs uitbroeden. Onderstaande lijsten van welke Pokémon je in een 2km, 5km of 10km vindt, bevatten nu de Johto Pokémon van de twee generatie.

Hoe Pokémon Go Eggs hatchen?

Wanneer je in de buurt van PokéStops bent, laat die kans dan niet onbenut. Op die plekken vind je namelijk Eggs die je met je mee kunt dragen. Daarvoor is wel een Egg Incubator nodig, die je standaard bij de start van de game krijgt. Die draag je altijd bij je en kun je zo vaak gebruiken als je wilt. Maar je kunt per broedkast slechts één Egg tegelijk uitbroeden. Je kunt wel meerdere Egg Incubators in bezit hebben, maar die zijn alleen middels microtransacties verkrijgbaar (één Egg Incubator kost 150 Pokécoins of circa 1.50 euro) en kun je maar drie keer gebruiken voor ze stuk gaan.

Wat is de volgende stap? Wanneer je een Egg gevonden hebt, stop je die in de Incubator en moet je het ei simpelweg met je meedragen. Het enige wat je daarna moet doen, is namelijk voldoende kilometers afleggen die de GPS van je telefoon voor je bijhoudt. Wanneer je dat gedaan hebt, breekt de Egg en zie je wat voor verrassing eruit komt. Er zijn drie verschillende soorten eieren met daartoe behorende afstanden: 2, 5 en 10 kilometer. Afhankelijk van wat voor soort Egg je hebt, moet je dus een van die drie afstanden afleggen om een bepaalde Pokémon te kunnen krijgen.

Om de zwakkere Pokémon uit te broeden, hoef je logischerwijs een minder grote afstand af te leggen. Toch loont de moeite wat meer meters te maken, aangezien de echt goede Pokémon vooral in de vijf en tien kilometer Eggs zitten.

Voor elke Pokémon die je op deze manier uitbroedt, krijg je XP en Candy. Je krijgt 100 maal de afgelegde kilometers in ervaringspunten, dus 200, 500 en 1000 XP. Het aantal Candies die je krijgt varieert tussen de 5 en 40 en hangt af van de CP van de uitgebroede Pokémon.

Trucs en hacks om Pokémon Go Eggs sneller uit te broeden

Eggs doen hatchen met de auto of op de fiets: dat gaat helaas niet. Pokémon GO is slim genoeg om te merken dat je veel te snel gaat. Deze hack werkt dus niet. De kilometers die je aflegt tellen enkel als je op het tempo van een jogger (of trager) beweegt. Zelfs fietsen tegen 20 kilometer per uur is dus veel te snel. Eggs proberen doen hatchen in de auto is dus volledig tijdverlies. De meest efficiënte methode blijft dagelijks te gaan joggen. Niet alleen krijg je er Pokémon bij, er vallen ook kilootjes af!

2

De platenspeler trick en hack om Eggs te hatchen: dit is wel een leuke trick voor iedereen die niet elke dag 10 km wil of kan lopen. Aangezien met de auto of fiets rondrijden niet telt, moeten we een andere manier vinden om lopen te simuleren. De ideale methode is je smartphone op een platenspeler te leggen en deze in te stellen op 33 toeren per minuut. Dat is de ideale snelheid en Pokémon GO zal het draaien registreren als loopafstand. Een eenvoudige platenspeler kan je op Bol.com al voor 70 euro kopen. Geld is geld natuurlijk, en op internet zweven er al constructies rond waarbij mensen hun smartphone aan een rad vastbinden en met een klein motortje laten ronddraaien. Maar dan vinden wij de smartphone op een eenvoudige platenspeler leggen toch een meer gebruiksvriendelijke oplossing. En het is een mooi excuus om te starten met een platencollectie!

Pokémon Go Eggs: 2 km, 5km en 10km Eggs

Enkel de eerste evolutie van een Pokémon is beschikbaar in een Egg. Je kunt dus bijvoorbeeld wel een Bulbasaur uit een Egg krijgen, maar geen Ivysaur of Venusaur. Deze regel geldt ook bij de toevoeging van de nieuwe Pokémon Go Baby Pokémon zoals Togepi, Pichu, Smoochum en co.

2km Eggs 5km Eggs 10km Eggs
Bulbasaur Vulpix Hitmonlee
Charmander Meowth Hitmonchan
Squirtle Mankey Chansey
Caterpie Growlithe Lapras
Weedle Poliwag Omanyte
Spearow Ponyta Kabuto
Ekans Magnemite Aerodactyl
Nidoran (f) Doduo Snorlax
Nidoran (m) Seel Dratini
Zubat Grimer Gligar (Gen2)
Oddish Shellder Larvitar (Gen2)
Venonat Onix Mantine (Gen2)
Diglett Drowzee Miltank (Gen2)
Abra Voltorb Mareep (Gen2)
Machop Cubone Pineco (Gen2)
Bellsprout Lickitung Skarmory (Gen2)
Geodude Koffing Sudowoodo (Gen2)
Slowpoke Rhyhorn
Gastly Tangela
Krabby Horsea
Exeggcute Staryu
Goldeen Scyther
Magikarp Pinsir
Cleffa (Gen2) Porygon
Igglybuff (Gen2) Eevee
Aipom (Gen2) Elekid (Gen2)
Misdreavus (Gen2) Girafarig (Gen2)
Pichu (Gen2) Sneasel (Gen2)
Remoraid (Gen2) Yanma (Gen2)
Slugma (Gen2) Magby (Gen2)
Togepi (Gen2) Phanpy (Gen2)
Qwilfish (Gen2)
Shuckle (Gen2)
Smoochum (Gen2)
Stantler (Gen2)
Tyrogue (Gen2)
Wobbuffet (Gen2)
Dunsparce (Gen2)
Chikorita (Gen2)
Totodile (Gen2)
Cyndaquil (Gen2)

Meer Pokémon Go tips nodig? Begin eerst bij de Pokémon Go Eggs. Om te weten hoe je de Pokémon Go Legendary Pokémon vangt, moet je eerst weten hoe de Pokémon Go Gyms en Pokémon Go Raids werken. Ook handig om te weten is hoe je zo snel mogelijk Pokémon Go Coins en de nieuwe Pokémon Go Badges verdient. De Pokémon Go Eevee evoluties krijg je op een unieke manier, maar net als altijd heb je natuurlijk ook een hele boel Pokémon Go Candy nodig. Om de nieuwe Pokémon Go Gen 2 Pokémon te evolueren heb je echter Pokémon Go Special Items nodig, zoals de King's Rock, Metal Coat, Up-Grade, Dragon Scale en Sun Stone. Vergeet ook de schattige Pokémon Go Baby Pokémon niet! Om makkelijker de juiste Pokémon te vinden, gebruik je een handige Pokémon Go map, de Pokémon Go Sightings en Nearby trackers op en juiste manier en vervolgens gebruik je Pokémon Go Berries om ze makkelijker te vangen. En vergeet ook je Pokémon Go Buddy niet mee te nemen! Voor de meer 'avontuurlijke' Pokémon-jager zijn er ook nog Pokémon Go cheats of een meer risicovolle Pokémon Go hack. Aan het einde van 2017 werden de eerste Pokémon Go Gen 3 Pokémon tijdens het Pokémon Go Halloween event geďntroduceerd.

Wat je nog meer over Pokémon Go Eggs moet weten

Tenslotte zijn er nog enkele algemene - maar nog steeds belangrijke - tips die je bij het hatchen van Pokémon Go Eggs in het achterhoofd moet houden:

  • Je kunt maximaal 9 Eggs tegelijk bij je dragen, inclusief Eggs in je Incubators
  • Als je geen extra Eggs meer kunt dragen, zorg dan dat je enkele snel uitbroedt. Focus dus op 2km Eggs om snel ruimte te krijgen.
  • Incubators die je met PokéCoins koopt kun je maar drie keer gebruiken. Gebruik deze om je 10km Eggs uit te broeden en steek je 2km en 5km Eggs in je gratis Incubator die nooit verslijt.
  • De Pokémon Go app moeten open blijven om je gewandelde afstand te meten. Schakel daarom de Pokémon Go Battery Saver optie in. Hierdoor dimt de app je scherm, maar blijft wel alles registreren.
  • Reisafstand in een auto, trein of een ander snel voertuig, telt niet mee voor het uitbroeden van een Egg. De app weet immers dat je te snel beweegt en niet aan het wandelen bent.
ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.