Eurogamer.nl

Pokémon GO Coins - Snel PokéCoins verdienen

Update: nieuwe Gym Rewards.

Pokémon Go Coins of PokéCoins zijn de premium currency van Pokémon Go. Je gebruikt deze munten om nieuwe items en permanente upgrades te kopen. Er zijn twee manieren om PokéCoins te verdienen: door ze met echt te kopen of door Gym Battles uit te vechten.

Door de zomer 2017 Pokémon Go Gym update en de komst van de Pokémon Go Raids is er echter heel wat veranderd over hoe je die felbegeerde Coins verdient.

PokéCoins in Gyms verdienen (zonder te betalen)

Om PokéCoins te verdienen zonder echter geld te betalen, moet je Gym Battles uitvechten. Dit kan vanaf dat je level 5 bent.

Een Pokémon Go Gym is een groot monument op je map (niet te verwarren met de gewone PokéStops) die door een van de drie Teams kan overgenomen worden. Vervolgens moet je de Gym verdedigen door er Pokémon in te plaatsen.

Zo werkt het verzamelen van PokéCoins na de 2017 Gym update:

 • Elke 10 minuten dat een Pokémon een Gym verdedigt, krijg je 1 PokéCoin.
 • Je verdiende PokéCoins krijg je automatisch als je Pokémon terug uit de Gym naar je terugkeert.
 • Je kunt maximaal 50 PokéCoins per dag verdienen, verspreid over alle Pokémon en Gyms.
pokemon-go-pokecoins-1

Onze Snorlax verdedigde de Gym 2 uur en 40 minuten, wat ons 16 PokéCoins oplevert.

Dit is een hele verandering met de manier waarop je Pokécoins verzamelde in het eerste jaar van de game. Toen kreeg je per Pokémon die je in een Gym plaatste een vaste beloning van 10 PokéCoins, met een cooldown timer van 21 uur. Met deze nieuwe regels kun je in dezelfde periode echter makkelijk 50 PokéCoins verdienen.

Maar, als je Pokémon enkele dagen in een Gym verblijft (en dus meer dan 50 PokéCoins verzamelt) krijg je nog steeds maar 50 PokéCoins in totaal als hij terugkeert. Dit betekent ook dat als een andere Pokémon die dag terugkeert, je geen PokéCoins van hem krijgt, want je hebt de maximum van die dag al bereikt.

Om je winst te maximaliseren is het beter om je Pokémon geregeld naar je terug te laten keren, in plaats van ze voor een lange periode in een Gym te laten zitten.

Denk er ook aan dat je slechts één Pokémon per Gym kunt hebben, maar tegelijk nog wel andere Pokémon andere Gyms kunt laten verdedigen. Tot maximaal 20 Gyms kunnen een van je Pokémon bevatten.

Het nieuwe systeem lijkt dus nog steeds op het oude, maar heeft wel enkele belangrijke veranderingen. Als je voordien Pokémon dagenlang in Gyms liet zitten, is het nieuwe systeem een nadeel. Maar aan de andere kant heb je nu meer regelmatige gelegenheden om PokéCoins te verdienen.

Meer Pokémon Go tips nodig? Begin eerst bij de Pokémon Go Eggs. Om te weten hoe je de Pokémon Go Legendary Pokémon vangt, moet je eerst weten hoe de Pokémon Go Gyms en Pokémon Go Raids werken. Ook handig om te weten is hoe je zo snel mogelijk Pokémon Go Coins en de nieuwe Pokémon Go Badges verdient. De Pokémon Go Eevee evoluties krijg je op een unieke manier, maar net als altijd heb je natuurlijk ook een hele boel Pokémon Go Candy nodig. Om de nieuwe Pokémon Go Gen 2 Pokémon te evolueren heb je echter Pokémon Go Special Items nodig, zoals de King's Rock, Metal Coat, Up-Grade, Dragon Scale en Sun Stone. Vergeet ook de schattige Pokémon Go Baby Pokémon niet! Om makkelijker de juiste Pokémon te vinden, gebruik je een handige Pokémon Go map, de Pokémon Go Sightings en Nearby trackers op en juiste manier en vervolgens gebruik je Pokémon Go Berries om ze makkelijker te vangen. En vergeet ook je Pokémon Go Buddy niet mee te nemen! Voor de meer 'avontuurlijke' Pokémon-jager zijn er ook nog Pokémon Go cheats of een meer risicovolle Pokémon Go hack. Aan het einde van 2017 werden de eerste Pokémon Go Gen 3 Pokémon tijdens het Pokémon Go Halloween event geďntroduceerd.

Wat kan je met PokéCoins doen?

Als je genoeg PokéCoins hebt verdiend (of gekocht), kun je ze aan items of upgrades uitgeven. Dit zijn de huidige prijzen:

pokemon-go-pokecoins-2

Sommige items, zoals upgrades, kun je enkel in de shop krijgen.

 • Premium Raid Pass (level 35 vereist, 100 PokéCoins voor 1)
 • Max Revives (level 30 vereist, 180 PokéCoins voor 6)
 • Max Potions (level 25 vereist, 200 PokéCoins voor 10)
 • Poké Balls (100 PokéCoins voor 20, 460 PokéCoins voor 100, 200 PokéCoins voor 800)
 • Lure Modules (100 PokéCoins voor 1, 8 PokéCoins voor 680)
 • Egg Incubator (150 PokéCoins voor 1)
 • Lucky Egg (80 PokéCoins voor 1, 500 PokéCoins voor 8, 1250 PokéCoins voor 25)
 • Incense (80 PokéCoins voor 1, 500 PokéCoins voor 8, 1250 PokéCoins voor 25)
 • Bag Upgrade (200 PokéCoins voor 50 extra item slots)
 • Pokémon Storage Upgrade (200 PokéCoins voor 50 extra Pokémon slots)

Maar voor je al je zuurverdiende PokéCoins begint uit te geven, denk dan even hier aan:

 • Sommige van de bovenstaande items (PokéBalls, Revives, Potions) krijg je ook bij PokéStops.
 • Revives, Potions, PokéBalls, Lure Modules, Lucky Eggs, Incense en Egg Incubators krijg je ook als beloning voor het verhogen je Pokémon Go Trainer Level.
 • Bag Upgrade en Pokémon Storage Upgrades zijn exclusief in de shop verkrijgbaar.
 • Tijdens bepaalde events kun je enkele koopjes doen. Als je kunt wachten, koop dan pas als de Lucky Eggs en Egg Incubators in afslag zijn.
ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.