Eurogamer.nl

Team Liquid wint ruim 9 miljoen euro bij Dota 2-toernooi

Liquide middelen.

Het jaarlijkse Dota 2-toernooi The International is door Team Liquid gewonnen. Het eSports-team is beloond met een bedrag van 10,8 miljoen dollar, wat op ongeveer 9,2 miljoen euro neerkomt.

Team Liquid was in de finale van het toernooi met 3-0 te sterk voor het Chinese team Newbee, dat met 3,4 miljoen euro naar huis gaat. Het volgt daarmee het team Wings Gaming op, dat tijdens The International 2016 als winnaar uit de bus kwam.

De derde plek is voor LGD.Forever Young. Dat team wint een prijs van 2,2 miljoen euro. De totale prijzenpot van The International 2017 bedraagt 24,2 miljoen euro, de grootste prijzenpot ooit tijdens een eSports-evenement.

Team Liquid is in 2000 door de Nederlander Victor Goossens opgericht. De vijf winnaars van The International komen echter uit Finland, Duitsland, Bulgarije, Libanon en Jordanië. Eerder deze week versloeg een zelflerende bot van OpenAI nog enkele van de beste Dota 2-spelers van de wereld.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.