Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rockstar versoepelt regels voor Grand Theft Auto 5 mods

OpenIV mag (soms) weer.

Ontwikkelaar Rockstar laat in een statement weten dat het bedrijf de regels voor het gebruik van mods in Grand Theft Auto 5 heeft versoepeld.

Eerder deze maand vaardigde moederbedrijf Take-Two een dwangbevel uit waarin wordt geëist dat de modsoftware OpenIV offline wordt gehaald. In reactie op dit besluit heeft Grand Theft Auto 5 'overweldigend negatieve' recensies op Steam gekregen.

In een bericht op de officiële Rockstar-site wordt nu aangegeven dat het dwangbevel deels wordt teruggedraaid. Zo benadrukt de studio dat singleplayer mods voor Grand Theft Auto 5 niet illegaal zijn.

Cover image for YouTube video

"Na discussies met Take-Two hebben we besloten om geen gerechtelijke actie te ondernemen tegen niet-commerciële projecten die op de singleplayermodus van Rockstar pc games zijn gericht."

"Deze uitzondering geldt niet voor multiplayermodi, online diensten, tools, bestanden, biblithoeken of functies die de multiplayermodus of online diensten kunnen beïnvloeden. Dit is geen licentie en ook geen goedkeuring van elk fan project."

"Take-Two behoudt het recht om bezwaar te maken tegen elk project. Dit statement kan op elk moment worden aangepast of ingetrokken", aldus Rockstar.

Er is meer Rockstar-gerelateerd nieuws. Zo is onlangs de GTA Online Gunrunning update uitgebracht voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Speel je GTA 5 nog regelmatig? Bekijk dan zeker ook onze GTA 5 cheats.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties