Eurogamer.nl

Red Dead Redemption 2 - Release, gameplay en alles wat we weten

Update: releaseperiode.

Het internet ontplofte even op 18 oktober 2016. Na twee kleine teasers maakte ontwikkelaar Rockstar Games namelijk bekend dat het werkt aan Red Dead Redemption 2, het vervolg op de openwereldwestern Red Dead Redemption uit 2010. De eerste game was een commercieel en kritisch succes en toonde Rockstars visie op het Wilde Westen. Dit nieuwe deel belooft gebruik te maken van de extra kracht die de nieuwe generatie consoles biedt, maar wat weten we over deze sequel? Wij zetten alle informatie tot dusver bekend voor je op een rijtje.

Red Dead Redemption 2 releasedatum

De Red Dead Redemption 2 release is uitgesteld. De game zou oorspronkelijk in het najaar van 2017 lanceren, maar wordt naar het jaar daarop doorgeschoven. De Red Dead Redemption 2 release staat nu voor de 'lente van 2018' en in het 'fiscaal jaar 2019' gepland, wat op april of mei neerkomt.

De westerngame komt voor de PlayStation 4 en Xbox One uit. Rockstar Games heeft nog geen melding gemaakt van een pc-versie van Red Dead Redemption 2.

Red Dead Redemption 2 verhaal en setting

Red Dead Redemption 2 speelt zich opnieuw af in het Wilde Westen. Rockstar heeft het over een 'hard' Amerika waarin de sequel een episch verhaal vertelt. Red Dead Redemption 2 vormt alvast een prequel op zijn voorganger. Die game speelt zich namelijk af in 1911 en 1914, een periode waarin technische vooruitgang en beschaving een eind maken aan de wetteloze bandieten en cowboys. Red Dead Redemption 2 speelt zich dus voor die periode af, waarschijnlijk tijdens de hoogtijdagen van het Wilde Westen. Het is een setting die zich bij uitstek leent voor geromantiseerde verhalen over een rauwe wetteloze samenleving waarin de ontdekkingsreis naar het onbekende centraal staat.

In de allereerste trailer zijn heuvelachtige landschappen, prairies, uitgestrekte bossen en rivieren te zien. Vervoersmiddelen zoals paarden, kano's, stoomlocomotieven en koetsen worden in de trailer getoond. De cinematografische beelden duiden op een levendige wereld met diversiteit binnen flora en fauna. Ook zijn er olievelden te zien, waardoor het aannemelijker wordt dat Red Dead Redemption 2 zich aan het eind van de 19de eeuw afspeelt. De allereerste commerciële oliebron werd namelijk in 1858 in Oil Springs, Ontario opgericht. Vooralsnog heeft Rockstar niet bekendgemaakt in welke jaren Red Dead Redemption 2 zich precies afspeelt.

De trailer eindigt met een groep van zeven cowboys die van de camera weg galopperen. Dat is hoogstwaarschijnlijk dezelfde groep die op het vrijgegeven artwork staat. Rockstar Games heeft nog niet bekendgemaakt wie die personages zijn en of ze allemaal speelbaar zijn. Zodra er meer informatie beschikbaar is, vullen we dit artikel met extra details aan.

De kaart van de game is eerder al gelekt. Op deze kaart zijn de gebieden Tall Trees en Great Plains opnieuw te zien. Die keren terug uit de eerste game. Het is dan ook mogelijk dat je naar de nederzetting Blackwater terugkeert. Dankzij de toevoeging van water kleine eilandjes is de gelekte kaart is groter dan die van zijn voorganger. Daarnaast circuleerde er een Red Dead Redemption 2 screenshot met de eerste 'gelekte' in-game afbeelding, maar die bleek van de game Wild West Online te zijn.

2015/articles//a/1/8/6/4/0/1/1/eurogamer-u2ui0b.jpg

Red Dead Redemption 2 multiplayer

Uitgever Take-Two Interactive heeft de domeinnaam reddead.online geregistreerd. Rockstar geeft aan dat de 'enorme en sfeervolle wereld een basis vormt voor een volledige nieuwe online multiplayer-ervaring'. Of het net zoals Grand Theft Auto Online een persistente online wereld betreft, is nog onduidelijk.

Als kanttekening moet er gezegd worden dat Grand Theft Auto Online het beter doet dan Rockstar aanvankelijk had verwacht. Met 500 miljoen dollar aan winst door microtransacties is het niet meer dan logisch dat de Amerikaanse ontwikkelaar dat terrein verder gaat verkennen.

Red Dead Redemption 2 PlayStation 4

Rockstar heeft tijdens de officiële onthulling bekendgemaakt dat het met Sony de handen ineens geslagen heeft en Red Dead Redemption 2 PlayStation 4 exclusives heeft. Wat dat precies inhoudt, maakt de ontwikkelaar later dit jaar bekend.

Wil je overigens met het eerste deel aan de slag, maar heb je geen PlayStation 3 of Xbox 360? Hier lees je hoe je Red Dead Redemption op de pc, PlayStation 4 en Xbox One speelt.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.