Eurogamer.nl

Call of Duty: WW2 - Release, gameplay en alles wat we weten

Boots on the ground.

Call of Duty keert terug naar zijn roots. Call of Duty: WW2 speelt zich zoals de subtitel al verraadt tijdens de Tweede Wereldoorlog af. In die periode trokken bijna alle grote naties het slagveld op en het is aan jou om je als voetsoldaat in die bloedige strijd te mengen. Hier lees je alles wat je over de first-person shooter moet weten.

Call of Duty: WW2 releasedatum

De Call of Duty: WW2 release is 3 november 2017. De shooter komt voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.

Call of Duty: WW2 verhaal en setting

Dat de nieuwe Call of Duty zich ten tijde van de Tweede Wereldoorlog afspeelt, is geen verrassing. Het futuristische Call of Duty: Infinite Warfare kreeg stevige kritiek van de fans, wat tevens in tegenvallende verkoopcijfers resulteerde. De behoefte aan een andere setting was dus groot. In maart circuleerden er al Call of Duty: WW2 geruchten, die een maand later door Activision officieel bevestigd werden. De Tweede Wereldoorlog is overigens geen onbekend terrein voor de serie. Daarnaast heeft Battlefield 1 bewezen dat ouderwetse oorlogvoering binnen het genre nog steeds populair is.

Sledgehammer Games wil het bloedige conflict met respect behandelen. Medeoprichter Michael Condrey zegt er het volgende over: "We hebben tweeŽnhalf jaar intensief de Tweede Wereldoorlog onderzocht. We willen een verhaal vertellen om ervoor te zorgen dat dit nooit meer gebeurt. Hoe meer onderzoek we deden, hoe meer veteranen we spraken, hoe meer we in de voetstappen van betrokkenen traden, des te meer we onszelf realiseerden dat er mensen zijn die zichzelf opgeofferd hebben, maar het verhaal niet meer zelf kunnen vertellen. We willen ervoor zorgen dat het in ons bewustzijn blijft."

Call of Duty: WW2 singleplayer campaign

De Call of Duty: WW2 singleplayer campaign vertelt een verhaal van respect, heroÔsme en broederschap. De vertelling draait om Ronald 'Red' Daniels, een jonge soldaat die deel uitmaakt van de befaamde Amerikaanse 1e Infanteriedivisie (ook wel de 'Big Red One' genoemd). Je beleeft het verhaal echter vanuit meerdere perspectieven. Zo is er een passage waarin je in de huid van een Franse verzetsleidster kruipt. Uiteindelijk ligt de nadruk op de fase waarin de geallieerden geleidelijk in Europa het overwicht krijgen. Historische veldslagen als de invasie in NormandiŽ, de bevrijding van Parijs en de slag om Ardennen passeren daarbij de revue.

De 10 bizarste Japanse games ooit Daten met duiven, een menselijke vis en vliegende bodybuilders. De 10 bizarste Japanse games ooit

Activision heeft in de loop der jaren al heel wat bekende acteurs gestrikt voor een rol in de campaign van Call of Duty. Zo maakte in de laatste paar delen onder meer Kit Harington (Game of Thrones), Kevin Spacey (House of Cards) en Jeff Goldblum (Jurassic Park) hun opwachting. Hoewel dit keer bewust niet voor een zwaargewicht gekozen is, heeft de uitgever wel Josh Duhamel gestrikt. De Amerikaanse acteur is vooral bekend als William Lennox in diverse Transformers-films. In de game is Duhamel te zien als sergeant William Pierson.

Call of Duty: WW2 multiplayer

Naast een singleplayer campaign mag natuurlijk ook geen Call of Duty: WW2 multiplayer ontbreken. Sledgehammer Games wil die terug naar zijn roots brengen en spreekt zelf over 'bloedstollende, iconische boots on the ground gameplay'. De ontwikkelaar heeft daarom een aantal vernieuwingen doorgevoerd.

Om te beginnen is War Mode een geheel nieuwe, asymmetrische multiplayermodus. Daarin strijden geallieerden en asmogendheden tegen elkaar. De strategieŽn en layout van de maps tussen de rondes veranderen constant. Daarnaast introduceert de ontwikkelaar Divisions. In plaats van dat de focus bij het creŽren een klasse ligt, sluit je je nu bij bij een van de vijf legerdivisie aan. Tot slot is Headquarters aangekondigd. Dat is een lobbyomgeving waarin spelers elkaar kunnen ontmoeten en hun prestaties met elkaar kunnen delen

Call of Duty: WW2 Zombies

Het is geen verrassing, maar ook kun je in Call of Duty: WW2 zombies verwachten. De Zombies-modus werd in Call of Duty: World at War geÔntroduceerd en maakt inmiddels voor de zevende keer zijn opwachting. Het is een coŲperatieve modus waarin vier spelers hordes ondoden van zich af moeten houden, die dit keer in nazi-uniform gestoken zijn. Het verhaal gaat over hoe het Derde Rijk zombies creŽert. Daarnaast licht Sledgehammer Games alvast een tipje van de sluier op door te zeggen dat Zombies invloeden van sci-fihorrorgame Dead Space krijgt. Meer over de Call of Duty: WW2 Zombies info en geheimen lees je hier.

Call of Duty: WW2 beta

Activision heeft bevestigd dat Call of Duty: WW2 een gesloten bŤta krijgt. Daarin kun je alvast een gedeelte van de multiplayer aan de tand voelen. De gesloten bŤta komt eerst naar de PlayStation 4 en later naar de Xbox One. Om toegang te kunnen krijgen, moet je de game pre-orderen. Wanneer de bŤta precies van start gaat, is nog niet duidelijk. Call of Duty: WW2 achter de schermen

In de driejarige ontwikkelingscyclus neemt dit keer ontwikkelaar Sledgehammer Games het stokje van Infinity Ward over, dat verantwoordelijk was voor Call of Duty: Infinite Warfare. Sledgehammer Games stond eerder aan het roer van Call of Duty: Advanced Warfare. Daarnaast heeft de studio meegeholpen aan de ontwikkeling van Call of Duty: Modern Warfare 3. De gamestudio is opgericht door Glen Schofield en Michael Condrey, beiden bezielers van de Dead Space-serie. Met Call of Duty: WW2 nemen beide heren voor het eerst afstand van een futuristische setting.

Call of Duty: WW2 pre-order en special editions

Bij een Call of Duty: WW2 pre-order krijg je toegang tot de Private Beta. Daarnaast zijn er vier versies van de game:

Call of Duty: WW2 Standard Edition

  • Game

Call of Duty: WW2 Digital Standard Edition

  • Game

Call of Duty: WW2 Digital Deluxe Edition

  • Game
  • Season pass

Call of Duty: WW2 Pro Edition

  • Game
  • Steelbook
  • Season pass
  • Extra content
ADVERTENTIE

Reacties

Registreren

OF