Eurogamer.nl

Far Cry 5 - Release, gameplay en alles wat we weten

Trust. Pray. Obey.

Na een uitstapje naar een prehistorische setting keert ontwikkelaar Ubisoft terug naar het heden met Far Cry 5. Je bezoekt nu niet de Rook Islands of Kyrat, maar het fictieve Hope County in Montana, waar de ietwat gestoorde dominee Joseph Seed flink wat chaos veroorzaakt. Stof je banjo maar af, want hier lees je alles wat we weten.

Far Cry 5 Releasedatum

De Far Cry 5 release is 27 februari 2018. De game komt dan voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.

Far Cry 5 Verhaal en setting

Volgens de aankondigingstrailer speel je in Far Cry 5 de rol van een hulpsheriff in de Amerikaanse staat Montana. Het is de allereerste keer dat je in een Far Cry-game het geslacht en de huidskleur van je personage kiest.

Dominee Joseph Seed en zijn religieuze sekte maken het gebied onveilig en onderdrukken Hope County. Seed ziet zichzelf als de 'Vader' en zijn volgelingen als zijn 'Kinderen'. Met God aan zijn kant probeert hij op controversiële wijze mensen bij zijn sekte in te lijven. Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks. Als hulpsheriff moet je daar een stokje voor steken. Tijdens die zelfmoordmissie krijg je onder andere hulp van de inwoners uit Hope County. Zo zijn pastoor Jerome Jeffries, piloot Nick Rye en barvrouw Mary May echt niet van plan om zich bij de sekte te scharen. Ubisoft heeft eveneens laten weten dat je de campaign van Far Cry 5 volledig in co-op kunt doorlopen.

Far Cry 5 Gameplay

Far Cry 5 volgt waarschijnlijk de vertrouwde Ubisoft-formule, waarbij je nederzettingen overneemt, uitkijkposten beklimt, op dieren jaagt en welverdiende voorwerpen en ervaringspunten in upgrades stopt. Onderweg knal je vijanden en gevaarlijke dieren overhoop met een breed arsenaal aan wapens, waaronder bogen, pistolen, halfautomatische geweren, scherpschuttersgeweren en molotovcocktails.

Volledig nieuw is de mogelijkheid om personages (Guns for Hire) en dieren (Fangs for Hire) te rekruteren. Zo wordt verwacht dat je Jeffries, Rye en May kunt inhuren om de sekte aan te vallen. Ook voertuigen zoals gevechtsvliegtuigen, boten, monstertrucks en buggies zijn aanwezig. Het is overigens de eerste keer dat je in Far Cry ook met vliegtuigen het luchtruim kunt verkennen. Om de levensduur van de game te verlengen krijgt Far Cry 5 ook een Map Editor, waarmee je zelf levels kunt creëren.

Far Cry 5 Speciale edities en season pass

Als je Far Cry 5 pre-ordert, krijg je toegang tot de Doomsday Prepper Pack en de Extra Chaos Pack. Het eerste bestaat uit de Doomsday Prepper-outfit, Doomsday 1911-pistool en het Doomsday-busje. Het tweede pack bevat vier molotovcocktails, vier keer lokaas voor dieren, vier snelle buffs en vier razendsnelle buffs. Wat die buffs precies doen is nog onbekend.

Daarnaast zijn er drie verschillende uitvoeringen van de game te krijgen:

Normal Edition

 • Game

Far Cry 5 Deluxe Edition

 • Game
 • Big Game Hunter Pack (compound boog, quad en outfit)
 • Ace Pilot Hunter Pack (1911 pistool, helicopter en outfit)
 • Chaos Pack (molotovcocktails, lokaas voor dieren, snelle buffs en razendsnelle buffs)
 • Explosive Pack (C4, dynamiet, sensormijnen, granaten)
 • Uniek AR-C geweer en .44 Magnum
-deluxe-edition-fc5

Far Cry 5 Gold Edition

 • Game
 • Big Game Hunter Pack (compound boog, quad en outfit)
 • Ace Pilot Hunter Pack (1911 pistool, helicopter en outfit)
 • Chaos Pack (molotovcocktails, lokaas voor dieren, snelle buffs en razendsnelle buffs)
 • Explosive Pack (C4, dynamiet, sensormijnen, granaten)
 • Uniek AR-C geweer en .44 Magnum
 • Season pass
-gold-edition-fc5

Volgens de uitgever krijg je met een Far Cry 5 season pass toegang tot meer verhaallijnen, wapens, uitrustingen en voertuigen. Tot slot krijgt de PlayStation 4 extra content, dankzij een deal met Sony.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.