Eurogamer.nl

Days Gone (PS4) - Release, gameplay, trailer en alles wat we weten

World War Z x The Last of Us?

Tijdens de E3 2016 toont Sony voor het eerst de fonkelnieuwe 'zombiegame' Days Gone. Met een horde ge´nfecteerden achter je broek aan probeer je te overleven in een wereld vol geweld en gruwel. Hier lees je alle informatie die over de PlayStation 4-exclusieve game bekend is.

Releasedatum

Het is tot nu toe onduidelijk wanneer de Days Gone release plaatsvindt. Wat wel vaststaat, is dat de game exclusief voor de PlayStation 4 uitkomt.

Verhaal en setting

In Days Gone kruip je in de huid van Deacon St. John. Je bent een voormalige premiejager die op zijn motor een zwervend bestaan leidt, en daarbij vooral probeert om in een postapocalyptische wereld te overleven. Twee jaar eerder is er namelijk een pandemie uitgebroken die wereldwijd mensen in zombieachtige wezens genaamd Freakers verandert. De meeste overlevenden verbergen zich sinds de uitbraak in veilige kampen, maar dat geldt niet voor een drifter als jij. Days Gone vertelt uiteindelijk het persoonlijke verhaal van Deacon.

Freakers zijn overigens geen zombies, maar ge´nfecteerde mensen die in primitieve woestelingen veranderen. Door het virus worden mensen sterker, sneller en behendiger, maar de keerzijde van de medaille is een onlosmakelijke honger naar vers mensenvlees. In de game zitten er verschillende soorten Freakers. Newts zijn ge´nfecteerde kinderen die vooral vanuit het niets toeslaan. Daarnaast word je ook door ge´nfecteerde volwassenen genaamd Nudes op de hielen gezeten, die vooral in grote groepen de omgeving onveilig maken.

De game speelt zich in het noordwesten van de Verenigde Staten af, in de staten Oregon en Washington om precies te zijn. In de eerste trailer is er vooral een bosrijk gebied met bergen op de achtergrond te zien, maar er zijn ook de nodige woestijnen en grotten om te verkennen. Of de game zich ook in steden zoals Portland of Seattle afspeelt, is nog onduidelijk. Wel staat in ieder geval vast dat je met de wind door je haar op je motor van plek naar plek trekt.

daysgoneps4

Gameplay

Days Gone is een action-adventure game met open wereld die je vanuit derdepersoonsperspectief speelt. Er zijn diverse manieren om vijanden aan te pakken. Je kunt zo ver mogelijk uit hun buurt blijven of ze op slinkse wijze besluipen, maar soms is een directe confrontatie onvermijdelijk. Je hebt daarom de nodige wapens tot je beschikking zoals hakbijlen, molotovcocktails, pistolen en machinegeweren. Ook is het mogelijk om van de omgeving gebruik te maken. Denk daarbij aan het opblazen van explosieve tonnen tot het lossnijden van een touw dat houtstronken bundelt. En als dat allemaal niet helpt om een horde Freakers van je af te houden, neem je simpelweg de benen.

Voor een stoere biker als Deacon is zijn motor onmisbaar. Het is niet alleen je vervoersmiddel om je door het enorme landschap te verplaatsen, maar tevens je inventaris. Onderweg verzamel je wapens, medkits en andere voorwerpen die later mogelijk van pas komen. Craften speelt dus een belangrijke rol in de game. Ook je motor zelf kun je naar wens aanpassen. Denk daarbij aan meer vermogen, meer opslag of bepantsering.

Achter de schermen

Days Gone is bij Bend Studio in ontwikkeling. De ontwikkelaar behoort sinds 2000 tot de stal van Sony Interactive Entertainment en is vooral bekend van de Syphon Filter-games. Daarnaast werkte Bend Studio in het verleden aan diverse games voor de PlayStation Portable en PlayStation Vita. De laatste game van de ontwikkelaar is Uncharted: Fight for Fortune en dateert uit 2012.

Met Days Gone maakt de studio zijn comeback op de consoles. Sony heeft grootste plannen met de PlayStation 4-exclusieve game, die van de Unreal Engine 4 gebruik maakt. Zo is het aantal werknemers die aan deze game werkt in een jaar tijd verdubbeld en zijn er inmiddels meer dan honderd mensen bij de ontwikkeling betrokken. John Garvin is de creative director die tevens het verhaal voor zijn rekening neemt, terwijl Jeff Ross (niet te verwarren met de stand-up comedian) de game director is.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.