Eurogamer.nl

Call of Duty: WW2 geruchten - Alles wat we weten

Boots on the ground.

Plots lekte in maart het bestaan van een nieuwe Call of Duty naar buiten. Volgens het gelekte artwork zou het nieuwste deel binnen de reeks Call of Duty: WW2 moeten heten - een verwijzing naar een zeer bloedige oorlogsperiode waar Call of Duty al te bekend mee is. Dat de serie terug zou gaan naar de Tweede Wereldoorlog strookt enigszins met eerdere uitspraken van Activision, maar meerdere bronnen bevestigen het bestaan van Call of Duty: WW2. Vooralsnog heeft Activision niks bevestigd, maar wij zetten alles wat wij weten op een rijtje.

Releasedatum

Een officiële releasedatum voor de nieuwe Call of Duty is nog niet vrijgegeven, maar die ligt traditiegetrouw in de maand november. Waarschijnlijk maakt Activision rond de E3 2017 meer informatie bekend. Call of Duty: WW2 komt hoe dan ook voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.

Setting

Dat de nieuwe Call of Duty zich mogelijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog afspeelt, is geen verrassing. De Call of Duty-reeks heeft zijn roots in het internationale gewapende conflict en Battlefield 1 heeft bewezen dat ouderwetse oorlogvoering binnen het genre nog steeds populair is.

De eerste drie Call of Duty-games speelden zich niet alleen aan het west- en oostfront af, maar ook in Noord-Afrika. Als Amerikaanse, Britse, Canadese, Russische en Poolse soldaten neem je het op tegen de asmogendheden. Call of Duty: World at War richt zich meer op het Pacifische front en de strijd tegen de Japanners. Doordat de Call of Duty-reeks gebruikmaakt van meerdere perspectieven, beleef je deze wrede periode op een bijzondere wijze. Het is goed mogelijk dat de singleplayer-campaign van Call of Duty: WW2 dezelfde aanpak toepast en de Tweede Wereldoorlog vanuit meerdere invalshoeken belicht.

cod-ww2

Volgens de geruchten is dit gelekte Call of Duty: WW2 artwork.

De vele veldslagen tijdens de Tweede Wereldoorlog zorgen in ieder geval wel voor een onuitputtelijke bron van inspiratie, aangezien er toen veel in de wereld aan de gang was. Eerdere delen van Call of Duty maakten al uitstekend gebruik van deze periode, zoals de missies Stalingrad in Call of Duty, Crossing the Rhine in Call of Duty 2, Mayenne Bridge in Call of Duty 3 en Hearth of the Reich in Call of Duty: World at War.

Wapens

De 10 beste en de 10 slechtste horror-games Een tocht langs de hoogtepunten en dieptepunten van het genre. De 10 beste en de 10 slechtste horror-games

De Tweede Wereldoorlog zorgde ook voor een wapenwedloop, waarin de verschillende militaire machten elkaar op het gebied van wapentechnologie wilden overtreffen. Niet alleen de V2-raket zag het levenslicht, maar ook karakteristieke wapens zoals de Luger, MP40, Thompson, M1 Garand en M1 Carbine. Veel van die wapens maakten hun opmars in eerdere Call of Duty-games, dus is het hoogstwaarschijnlijk dat enkele wapens een terugkeer maken.

Achter de schermen

In de driejarige ontwikkelingscyclus neemt dit keer ontwikkelaar Sledgehammer Games het stokje van Infinity Ward over, die verantwoordelijk was voor Call of Duty: Infinite Warfare. Sledgehammer Games stond eerder aan het roer van Call of Duty: Advanced Warfare. Daarnaast heeft de studio meegeholpen aan de ontwikkeling van Call of Duty: Modern Warfare 3. De gamestudio is opgericht door Glen Schofield en Michael Condrey, beiden bezielers van de Dead Space-serie. Met Call of Duty: WW2 nemen beide heren voor het eerst afstand van een futuristische setting.

ADVERTENTIE

Reacties (2)

Registreren

OF