Eurogamer.nl

Blizzard vraagt verstek in rechtszaak rond cheatprogramma's Overwatch

Over en uit?

Blizzard heeft een motie voor verstek ingediend in de rechtszaak tegen Bossland. Dat meldt de ontwikkelaar.

Het Duitse Bossland maakt cheatprogramma's, waaronder Watchover Tyrant voor Overwatch. Blizzard eist een schadevergoeding wegens auteursrechtschending.

Bossland heeft volgens Blizzard grofweg 42,818 exemplaren van Watchover Tyrant verkocht in de Verenigde Staten. Blizzard eist 200 dollar per verkocht exemplaar, de minimale wettelijke schadevergoeding per auteursrechtschending. Watchover Tyrant is inmiddels niet meer te koop.

Blizzard eist 8.563.600 dollar. Bossland wordt beschuldigd van copyrightschending, oneerlijke competitie en het schenden van de anti-omzeilingsvoorziening van de Digital Millennium Copyright Act. Ook heeft de verkoop van de game geleden door valsspelers.

Afgelopen zomer spande Blizzard al een proces aan tegen Bossland over Watchover Tyrant. De Duitse groep probeerde tevergeefs de rechtszaak te seponeren. Sindsdien blijft Bosslands antwoord uit, de groep reageerde met radiostilte op een ultimatum.

Indien het Amerikaanse gerechtshof de motie voor verstek accepteert, zal Blizzard de rechtszaak winnen. Bossland heeft nog niet gereageerd op de motie.

Er is meer BLizzard-gerelateerd nieuws. Zo maakte de studio gisteren de release van Overwatch hero Orisa bekend.

ADVERTENTIE

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.